• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Do 13 časova glasalo preko 10 odsto građana, riješen problem na Petrićevcu

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Na izborima za članove savjeta mjesnih zajednica do 13.00 časova, izašlo je ukupno 10.72 odsto sugrađana, podaci su Gradske izborne komisije.

 274305489_620875159200463_7268080584957458091_n.jpg Izvor: mondo.ba

Predsjednica Gradske izborne komisije Nada Batinar rekla je da su sva biračka mjesta na vrijeme otvorena, te da ukoliko dođe do određene dojave, ista se odmah provjerava i interveniše se.

"Za sada nije zabilježen nijedan incident. Ono što mogu reći jeste da je izlaznost trenutno veća nego 2017. godine", rekla je Batinar.

Osvrćući se na jutrošnju situaciju, koja je po dolasku na biračko mjesto u Osnovnu školu „Miloš Crnjanski“ na Petrićevcu dočekala 120 mještana, među kojima je bio i gradonačlenik Draško Stanivuković, izjavila je kako su odmah po prijavi regovali i riješili ovaj problem.

"Pomenuta ulica djeljiva je između dvije mjesne zajednice i to nije jedina takva ulica u Banjaluci. Jedan mali obuhvat kućnih brojeva je na tom mjestu, u Mjesnoj zajednici Petrićevac, dok drugi pripada Mjesnoj zajednici Rosulje. Upravo podaci koji su nedostajali na Petrićevcu bili su u Rosuljama", rekla je ona.

Ukupna izlaznost 2017. godine iznosila je 11,83 odsto, te je pretpostavka da će ove godine, do 17.00 časova, kada se biračka mjesta zatvaraju, taj procenat biti premašen.

Mjesne zajednice u zavisnosti od veličine biraju po pet, sedam, devet i Starčevica, kao najveća mjesna zajednica, bira 11 članova savjeta mjesne zajednice.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić ocijenio je danas da bi pobjeda SNSD-a na izborima za savjete u 15 od ukupno 57 mjesnih zajednica u Banjaluci značila uspjeh i konsolidaciju stranke.

"Očekujem povjerenje građana u mene, u SNSD, u našu koaliciju i naravno u `Našu novu Banjaluku`", rekao je Đajić novinarima na biračkom mjestu u Osnovnoj školi Petar Petrović Njegoš u banjalučkom naselju Obilićevo.

On je rekao da Banjalučani danas mogu da se odluče za članove savjeta mjesnih zajednica na listi koju je predložio SNSD zajedno sa koalicijom, koja je za razvoj Banjaluke, ili na listi čiji je predlagač PDP sa svojim koalicijom, a koja je "kako se moglo vidjeti unazad godinu dana za propast Banjaluke".

"Na prošlim izborima SNSD je osvojio 25 odsto glasova i pobjeda danas u 15 od ukupno 57 mjesnih zajednica bi značila uspjeh i konsolidaciju SNSD-a", rekao je Đajić.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Ja nisam ni znao da postoje ovi izbori za MZ

Mira

@Zole Pa gdje živiš.

MONDO REPORTAŽE