• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vanredna sjednica Skupštine Grada narednog utorka: Tema - javni prevoz i hala u Ramićima

Autor Nikolina Damjanić

Na današnjem Kolegijumu Skupštine grada dogovoreno je da će se vanredna sjednica održati 22. marta, a redovna 24. marta sa početkom u 9 časova.

 Kolegijum Skupštine Grada Banjaluka Izvor: Mondo - Nikolina Damjanić

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je da će se na vanrednoj sjednici naći dvije odluke u vezi sa prevoznicima.

"O samim odlukama ćemo vidjeti kad pregledamo materijale. Naći se na njoj i Poslovna zona Ramići. Sastanak prije te sjednice je neophodan", rekao je Ilić.

Dodao je da će na redovnoj sjednici naći 67 tačaka dnevnog reda, među kojima su, regulacioni planovi, davanje prostora u zakup i drugo.

Ilić je rekao da je sa prevoznicima u kontaktu, te da je njihovo pravo da protestuju, prenose Nezavisne.

"Napraviću sastanak sa njima i razgovaraćemo o tim temama. To je jedno od gorućih pitanja za grad. Vidjećemo u kojem će pravcu ići podrška njima", kazao je Ilić.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je rekao da su na redovnoj sjednici strateški važni programi komunalne potrošnje i uređenje građevinskih zemljišta.

"Na vanrednoj sednici se nalazi licitacija i prodaja u Poslovnoj zoni Ramići. Ne pada mi na pamet da od toga odustajem", rekao je Stanivuković.

Osim toga, dodaje da će na vanrednoj sjednici biti i dvije odluke o javnom prevozu, odnosno subvencije studentima, srednjoškolcima i isplate subvencija prevoznicima.

"Opet treba da vratimo tačku poreza na nepokretnosti, ako ne smanje prihode, mi ćemo dati pola miliona KM dodatno za javni prevoz i milion KM za sport", kazao je Stanivuković.

Dodao je će se na vanrednoj sjednici naći i izmjena regulacionog plana za izgradnju novog gradskoj parka te dopuna budžeta.

(MONDO/Nezavisne novine)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE