• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijanska firma više nije zainteresovana za investiciju u Ramićima

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Italijanska kompanija PMP Industries S.p.A više nije zainteresovana za kupovinu hale u industrijskoj zoni u Ramićima kod Banjaluke.

 Italijani nisu zainteresovani za investiciju u Ramićima Izvor: Grad Banjaluka

Ovo je saopšteno danas iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, nakon njegovog sastanka sa vlasnikom italijanske kompanije PMP Industries S.p.A. Frančeskom Pocom.

Frančesko Poco, navedeno je u saopštenju, upoznao je srpskog člana Predsjedništva BiH da je njegova kompanija ranije iskazala interes za Industrijsku zonu Ramići i da je njihov tim, pregledavajući tu lokaciju, utvrdio da ne postoje adekvatni uslovi koji su njima potrebni, te da povlače svoj raniji interes za tu lokaciju.

On je iskazao interes i obavijestio srpskog člana Predsjedništva da će nastaviti da traga za adekvatnom lokacijom kako bi investirao u taj projekat.

"Kompanija PMP Jelšingrad Gradiška već petnaest godina uspješno posluje u tom gradu, a PMP Industries S.p.A, sa osam fabrika širom svijeta, planira početak proizvodnje u novom objektu u Republici Srpskoj 2023. godine", navodi se u saopštenju.

Potencijalna investicija u Ramićima prethodno je bila jedna od tema oko koje su se sporili gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i odbornička većina u Skupštini grada, predvođena SNSD-om koja je odbijala da uvrsti investiciju na dnevni red sjednice.

Stanivuković je rekao da su Italijani, koji već posluju u RS, bili zainteresovani da kupe objekat u Ramićima, a da je investicija vrijedna više od 60 miliona KM.

"Želja gradske administracije je bila da se što prije krene u ovaj postupak s obzirom na to da ova investicija znači 300 novih radnih mjesta", rekao je između ostalog Stanivuković. Optužio je SNSD da blokira potencijalno najveću investiciju u Banjaluku i zapošljavanje više od 200 radnike.

Odbornici SNSD-a su tvrdili da bi fabrika bila ''ekološki neprihvatljiva'' jer se radi o teškoj industriji.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE