• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''BiH je postala ludnica''

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić izjavio je da Dejtonski mirovni sporazum nije ludačka košulja, niti smetnja za bolji život, bolje zdravstvo veće plate i penzije, te da je cijela BiH postala ludnica.

 Nenad Nešić o BiH da je postala ludnica Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Nešić smatra da je to zahvaljujući, između ostalog, SDA i njenom lideru Bakiru Izetbegoviću, koji su nesposobni da rješavaju probleme, pa nastoje da sačuvaju vlast na sijanju sukoba.

Komentarišući Izetbegovićevu izjavu da je "Dejton ludačka košulja, da 58 odsto bošnjačkih ruku Dejton gura u jednu trećinu", te da je "Dejton omogućio aparthejd", Nešić je istakao da je jasno iz te izjave da se lider SDA bori za dominaciju i supremaciju jednog naroda nad druga dva, te da mu zato smeta konstitutivnost i ravnopravnost.

"Kada govori o aparthejdu, vjerovatno misli na Federaciju BiH i Sarajevo. Šta je, ako ne aparthejd, grad iz kojeg je protjerano 150.000 Srba, u kojem su oteti srpski stanovi, a danas otimaju srpsku zemlju", naglasio je Nešić.

On je napomenuo da u Federaciji BiH danas živi 2,5 odsto Srba od nekadašnjih 500.000, a u Republici Srpskoj 13,7 odsto Bošnjaka, te upitao: "Gdje je, onda, aparthejd?", saopšteno je iz DNS-a.

Nešić je, takođe, postavio pitanje šta Dejton ima sa bolnicama i da li je Dejton prepreka da građani Sarajeva imaju bolju zdravstenu zaštitu i funkcionalan sistem, kao i da li zbog Dejtona ljekari bježe iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu?

"Izetbegoviću smeta Dejton jer bi unitarnu BiH po principu `jedan čovjek - jedan glas`. Jasno je kakva bi bila sudbina srpskog i hrvatskog naroda u takvoj BiH. Zato, ovakve izjave najbolje su nam upozorenje na Dejton moramo čuvati kao oko u glavi i da svako njegovo slovo treba da nam bude Sveto pismo", istakao je Nešić.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE