• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnadak i Trivićeva odbacili optužbe za sankcije: Ne radujemo se sankcijama bilo kome

Autor Dragana Božić

Igor Crnadak i Jelena Trivić, poslanici PDP-a u Narodnoj skupštini, komentarisali su britanske sankcije Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović, kao i optužbe iz SNSD da su sankcije naručili Bošnjaci i PDP.

 Igor Crnadak i Jelena Trivić Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

"Za razliku od SNSD, koji je pravio proslave kad su smjenjivani ljudi iz PDP-a i SDS-a, mi se ne radujemo sankcijama bilo kome. Optuživati PDP za sankcije je glupost, oni to rade jer su Dodik i OHR u prethodnom periodu zajednički pravili spiskove za smjene i sankcije, pa misle da to svi rade. Dodik i Cvijanovićeva treba da se zapitaju zašto je rukovodstvo RS sve više izolovano, a Republika Srpska u najgorem međunarodnom položaju od kada postoji” poručio je Crnadak.

On je naglasio da su “Dodik, Cvijanovićeva i SNSD sve veći kamen oko vrata Republici Srpskoj i oni o tome treba dobro da razmisle”.

“Republika Srpska je u prošlosti preživjela čak i smjene i predsjednika RS i srpskog člana Predsjedništva BiH, jer je Republika Srpska veća i važnija od svakog pojedinca”, zaključuje Crnadak, piše Srpskainfo.

Potpredsjednica PDP-a i narodni poslanik Jelena Trivić rekla je da su lažne optužbe Milorada Dodika i Željke Cvijanović da ona I njene stranačke kolege, kao i PDP na bilo koji način snose odgovornost za sankcije koje su im uvedene od Ujedinjenog Kraljevstva

“Te optužbe nisu nikakvo iznenađenje, jer te dvije individue u svojim karijerama i ne pamte dan kada su poslednji put rekli istinu. Neistina je bila i ostala njihov narativ, kao što je to i skrivanje iza Republike Srpske i njenog naroda, što i sada pokušavaju da učine. Dodik i Cvijanovićeva su se često pozivali na svoje međunarodne prijatelje pa je nejasno zašto ih oni nisu zaštitili od sankcija koje se odnose na njih lično? Posebno se to odnosi na Hrvatsku, na Dodikove prijatelje Zorana Milanovića i Dragana Čovića, čije interese on zastupa, umjesto interesa Srba i srpskog naroda”, rekla je Trivićeva.

Ona je istakla da je sasvim dovoljno da pomene zakazivanje Posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o Pelješkom mostu i potpuno ignorisanje činjenice da Hrvatska ima namjeru da skladišti nuklearni otpad na granici sa Republikom Srpskom i tako ugrozi živote 250.000 ljudi.

“Jasno je da Dodik posmatra sve iz svojih cipela. On je pravio spiskove sa Grejemom Dejom, saradnikom Pedija Ešdauna kada je trebalo sankcionisati čelne ljude SDS-a i PDP-a, pa sad izmišlja da to njemu neko radi. Ja nikome ne uvodim sankcije niti se na bilo koji način bavim tim pitanjem. Što se tiče Dodikove lažne priče o tome da neko pokušava da ga ugrozi na dolazećim izborima, sve dosadašnje ankete su pokazale da on protiv mene nema ni minimum šansi i da ću ga, jednostavno rečeno, pomesti u oktobru”, poručila je Trivićeva.

(Mondo)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE