• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dom naroda: Nedostatak kvoruma, prekinuta sjednica Komisije za finansije i budžet

Autor Dušan Volaš

Sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, koja je bila zakazana za danas, nije održana zbog nedostatka kvoruma.

 Sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda PS BiH nije održana Izvor: Srna

Predsjedavajuća Komisije Dušanka Majkić rekla je da će svih deset tačaka koje je Komisija danas trebala razmatrati biti skinute sa dnevnog reda sjednice Doma naroda zakazane za ponedjeljak, 16. maj, pošto je riječ o tačkama koje su planirane da budu na toj sjednici.

Majkićeva je rekla novinarima da ni danas nisu uspjeli da održe sjednicu Komisije jer nije imala kvorum, podsjetivši da je već u nekoliko navrata bila planirana, ali nije održana.

Komentarišući činjenicu da sjednice parlamentarnih komisija nerijetko budu otkazane zbog nedostatka kvoruma, Majkićeva je rekla da je polovina maja i da "ljudi već polako počinju da razmišljaju o kampanji".

Sjednici su prisustvovali tri od šest članova, i to predsjedavajuća Majkić i njeni zamjenici Lidija Bradara i Amir Fazlić, dok članovi Nikola Špirić, Marina Pendeš i Denis Bećirović nisu došli na sjednicu.

Komisija za finansije i budžet Doma naroda danas je, između ostalog, trebalo da razmatra u drugoj komisijskoj fazi Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama koji je predožio Savjet ministara, kao i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o porezu na dodatnu vrijednost, čiji je predlagač Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Bilo je predviđeno da Komisija, u prvoj komisijskoj fazi, razmatra Prijedlog zakona o dopuni Zakona o finansiranju institucija BiH, koji je predložio Predstavnički dom, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o akcizama u BiH, čiji je predlagač Savjet ministara.

SRNA

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE