• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Susret u Sankt Peterburgu: Održan sastanak Putina i Dodika

Autor Dušan Volaš

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se u petak uveče u Sankt Peterburgu sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

 Sastanak Dodika i Putina Izvor: Srna

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je izjavio da je razgovor sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom bio pun razumijevanja i otvorenosti i da je potvrđeno opredjeljenje da se zajedno gradi gasovod i dvije gasne elektrane.

Dodik je rekao da je je riječ o jednoj elektrani u okolini Prijedora i jednoj kod Banjaluke koje će omogućiti značajan konzum za gas.

On je za RTRS istakao da moraju biti završene procedure, prije svega ugovornog odnosa između BiH i Srbije da bi došlo do obezbjeđivanja svih neophodnih dozvola.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je izjavio da će ponovo u septembru doći u Rusiju kada će biti prilika da nastavi razgovor sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Dodik je nakon sastanka sa Putinom u Sankt Peterburgu rekao da ga je obavijestio i o izborima koji se u oktobru održavaju u BiH.

"Pozvao me je da u septembru ponovo dođem da vidimo koji su projekti i kako se oni odvijaju, tako da će to biti prilika da nastavimo ovaj razgovor, koji je bio pun razumijevanja i otvorenosti", rekao je Dodik.

On je istakao da je obavijestio predjednika Rusije o izgradnji rusko-srpskog hrama u Banjaluci i o dobroj saradnji sa Rusijom u oblasti medicine kada je riječ o dolasku značajnih imena iz te oblasti u Srpsku.

Kremlj objavio šta je Putin rekao Dodiku

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku da Ruska Federacija visoko cijeni poziciju Republike Srpske koja se protivi uvođenju sankcija Rusiji.

"Nažalost, u trenutnim uslovima sa BiH imamo određene poteškoće u vezi sa pridruživanjem sankcijama, ali znamo vašu poziciju i visoko je cijenimo. Uprkos svim poteškoćama, odnosi se nastavljaju i razvijaće se, pogotovo sa onima koji žele da održe ove odnose. I koliko ja znam, Vi ste jedna od tih osoba", rekao je Putin, objavljeno je na sajtu Kremlja.

Na početku sastanka Putin je pozdravio Dodika i rekao da su razvili dobre odnose još otkada je bio predsjednik Republike Srpske.

Prethodno je Dodik prisustvovao plenarnoj sjednici Međunarodnog ekonomskog foruma na kojoj se obratio Putin.

Srpski član Predsjedništva BiH tokom Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu sastao se u petak sa predsjednikom Savjeta Ruske Federacije Valentinom Matvijenko, kao i sa brojnim ruskim i svjetskim zvaničnicima.

Dodik se ranije u toku dana sastao sa direktorom "Gasproma" Aleksejom Milerom, kao i sa predsjednikom Saveza kineskih kompanija Čo Licjunom.

Srpski član Predsjedništva BiH u četvrtak je u Sankt Peterburgu razgovarao sa ruskim ministrom inostranih poslova Sergejom Lavrovom, a govorio je i na Međunarodnom ekonomskom forumu na kojem učestvuju državnici iz 70 zemalja.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miroslav

Jedan je Mile,drago mi je da je postao jedan od vodeći političara u Evropi

MONDO REPORTAŽE