• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dok sam ja gradonačelnik odluka o neradnoj nedjelji se neće mijenjati"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović kaže da, bez obzira na priče da je Bijeljina u finansijskom gubitku i da su se desila masovna otpuštanja radnika, neće ukinuti neradni nedjelju.

 Ljubiša Petrović neće ukidati odluku o neradnoj nedjelji Izvor: SRNA/ Zorica Simeunović

"Na zdravlje i na spasenje onima koji su danas jutrili na liturgiji, srećno i berićetno onima koji danas kraj svojih najmilijih proslavljaju Kurban-bajram, lijep provod onima koji danas idu na izlet, prijatan ručak onima koji će danas sa porodicom i prijateljima objedovati, lijepi trenuci onima koji će danas otići u posjetu svojim najbližim, ugodan odmor onima koji su danas ostali duže u krevetu i nisu morali da aktiviraju alarm", napisao je Petrović na Fejsbuku.

Gradonačelnik Bijeljine kaže da je mnogo ljudi ovih dana pitalo da li će se ukidati neradna nedjelja, podstaknuti skorašnjim izjavama sa različitih strana da je Bijeljina u finansijskom gubitku i da se događa otpuštanje radnika.

"E pa da vam odgovorim - mi u Semberiji znamo za nešto skuplje od para i dok god traje moj mandat priča sa neradnom nedjeljom je završena. Ne morate se plašiti jer ja lično nikada neću predložiti ukidanje neradne nedjelje. Morate znati i da nismo u gubicima već naprotiv i nije bilo nikakvih masovnih otpuštanja, radi se o klasičnom spinovanju javnosti", navodi Petrović.

Tvrdi da "njega niko ne finansira i da ne zavisi od nečijih para".

"U ovu priču sam ušao srcem, a na narodnim krilima i meni je bitan samo puls naroda. Uživajte dobri moj narode, Bijeljinu tek čekaju bolji dani, ujedinjeni zajedno možemo sve", poručio je gradonačelnik.

Sredinom prošlog mjeseca bijeljinski privrednici su se oglasili tvrdeći, da je nakon što je u ovom gradu trgovcima zabranjen rad nedjeljom, zabilježem pad trgovine u maloprodaji za 10 do 11 odsto, a smanjen je i broj zaposlenih.

Uputili su inicijativu za stavljanje van snage Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatsko-preduzetničkih i trgovinskih objekata na području Grada Bijeljina, odnosno o zabrani rada nedjeljom, koja traje od novembra prošle godine.

(Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vetgo

Svaka ti čast narodni a ne stanački gradonačelnik moja puna podrška

MONDO REPORTAŽE