• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik na godišnjicu "Oluje": Srbi da počnu da slave život, dosta je stradanja

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da srpski narod nikada neće zaboraviti hrvatsku genocidnu zločinačku akciju "Oluja" u kojoj je iz Hrvatske protjerano oko 250.000 Srba.

 Srn2022-8-4_1257424_0.jpg Izvor: Srna/Slobodan Kovačević

Dodik je naveo da današnji dan Hrvatska obilježava kao pobjedu, a Srbi kao parastos za one koji su pobijeni na Petrovačkoj cesti širom izbjegličkih kolona.

"To je sudbina ovih naroda ovdje - dok jedni obilježavaju i svetkuju, drugi obilježavaju parastose. Ali ja vjerujem da je srpski narod okupljen u dvije svoje države, Republiku Srpsku i Srbiju, s namjerom da kroz ovaj vijek pokaže maksimalan doprinos svom nacionalnom jedinstvu i da prestane sa bilo kakvim stradanjem, toga je bilo previše u prošlom vijeku", dodao je Dodik.

Možda će vas zanimati

Dodik je tokom posjete Hramu Blage Marije u vojvođanskom mjestu Banstol, gdje se danas obilježava slava hrama i parastos za sve nevino postradale u zločinačkoj akciji hrvatske vojske "Oluja", rekao novinarima da Srbi ne mogu zaboraviti, niti oprostiti činjenicu da su nemoćne kolone izbjeglica, u kojima su bile žene, djeca, starci, bile bombardovane i pobijene na Petrovačkoj cesti i širom drugih regiona kuda su mogli da se izvuku.

On je istakao da srpski narod mora da gradi svoj nacionalni identitet i da ne smije odustati od onoga što čini srpsko nacionalno obilježje.

"Moramo da počnemo da slavimo i obilježavamo život. Ovdje je upravo to cilj, da ne zaboravimo, ali da se zavjetujemo da ćemo nastaviti da gradimo naš nacionalni identitet, da nećemo odustati od svega onoga što čini srpsko nacionalno obilježje. Nećemo zanemariti ni našu vjeru, ni naše pamćenje, ni naše pismo i jezik, zavičaje gdje god da su. I tako na taj način održati i prenijeti novim generacijama sjećanje na sve ovo", naglasio je Dodik.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE