• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Višković najavio smanjenje poreza i izgradnju puta Foča - Šćepan Polje

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najavio je danas u Trebinju da će jedna od ekonomskih mjera za 2023. godinu biti smanjenje trenutnih stopa poreza i doprinosa.

 Višković najavio smanjenje poreza 2023. Izvor: Srna/Milena Koprivica

On je rekao da će to biti urađeno tako da ne budu oštećene ni država, ni poslodavci, a da profitiraju zaposleni sa povećanjem plata.

"Da nije bilo pandemije virusa korona i ukrajinske krize već bi bila definisana najniža zarada u određenoj grani. Ne možemo u istu ravan staviti kožu i tekstil i, recimo, elektroprivredu, bankarstvo, građevinu ili prerađivačku industriju", rekao je Višković novinarima.

On je naveo da će biti propisano da svaka grana ima neku svoju minimalnu zaradu na koju će plaćati poreze i doprinose.

Možda će vas zanimati

Prema njegovim riječima, smanjenje stope poreza i doprinosa biće jedna od mjera Ekonomske politike za narednu godinu.

Višković je rekao i da očekuje da bude potpisan ugovor sa izvođačem radova i da se u što skorije vrijeme krene u izgradnju novog putnog pravca od Tjentišta do Drine, mosta na Drini, kao i puta Foča - Šćepan Polje, a čija je ponuda vrijedna 36 miliona KM.

On je napomenuo da je odlučeno da za ovaj projekat bude izdvojeno 30 miliona KM, ali da će Vlada obezbijediti i dodatna sredstva.

"Tražio od direktora preduzeća `Putevi Republike Srpske` da prihvati ponudu i Vlada Srpske će za narednu godinu izdvojiti dodatnih šest miliona KM da ne bi morali da idemo u novu tendersku proceduru i time gubimo dragocjeno vrijeme za realizaciju važnog projekta za Hercegovinu i Republiku Srpsku", rekao je Višković novinarima u Trebinju.

Možda će vas zanimati

On je napomenuo da Srbija preko Kotromana gradi auto-put prema Višegradu i Sarajevu, što je u blizini ovog putnog pravca, čime Hercegovina dobija bolju putnu komunikaciju i sa tim djelom Republike Srpske.

Premijer Srpske je istakao da je za razvoj Hercegovine od izuzetnog značaja saobraćajna infrastruktura i da je u toku procedura pribavljanja ekološke dozvole kada je riječ o izgradnji aerodroma u Trebinju.

"Po zakonu smo obavezni da pribavimo mišljenja susjednih zemalja, Crne Gore i Hrvastke, ta procedura je u toku. Čekamo da vidimo da li će biti nekih posebnih primjedbi. Ako ne, onda idemo ka građevinskoj dozvoli i početku radova", naglasio je Višković.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE