• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarović obećao rafterima da će završiti put Foča – Šćepan Polje

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović obećao rafterima da će završetak puta Foča – Šćepan Polje biti prioritet buduće vlasti i stranke na čijem je čelu.

 Šarović obećao završetak puta Foča - Šćepan Polje Izvor: SDS saopštenje

“U prethodnom mandatu uložio sam veliki napor da obezbijedimo 20 kilometara puta desnom obalom Tare, a danas je taj put u katastrofalnom stanju. Zbog toga će put Foča - Šćepan Polje biti u vrhu prioriteta buduće vlasti i Srpske demokratske stranke”, istakao je Šarović na sastanku sa vlasnicima rafting kampova u Foči.

"Mi smo dali sve od sebe dok smo bili u Savjetu ministara da fočanskim rafterima obezbijedimo put desnom obalom Tare, koji je umnogome pomogao, jer više ne moraju da prelaze u Crnu Goru kako bi došli do početne tačke za rafting. Velika je šteta je što taj put nije završen i što je u jako lošem stanju. Što se mene tiče, rafteri mogu da računaju da ćemo taj put završiti kompletno, kada dođemo na vlast", rekao je Šarović.

Rafteri su istakli da je upravo put desnom obalom Tare spasio njihovu djelatnost tokom prethodne dvije godine pandemije virusa korona, jer bi inače posao bio onemogućen zbog zatvaranja granice sa Crnom Gorom.

Izrazili su nezadovoljstvo zbog toga što će Park prirode Tara, voljom vlasti, biti dat u republičku nadležnost, ističući da bi ovaj park i sve takse koje bi se plaćale morale biti u opštinskoj nadležnosti.

Odbornik Srpske demokratske stranke u Foči Ognjen Bodiroga naglasio je da će se boriti da se preispita odluka Vlade Srpske o osnivanju Parka prirode Tara, jer ta tema nikada nije ni bila predmet rasprave na sjednicama lokalnog parlamenta.

"Većina dobrobiti od prirodnih resursa u Foči mora ostati u našoj opštini. Novac od prirodnih resursa mora služiti unapređenju turizma i turističkih potencijala na području opštine i regije", poručio je Bodiroga.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE