• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bećirović napustio TV debatu jer se Izetbegović nije pojavio (VIDEO)

Autor Vesna Kerkez

Na televiziji N1 večeras je trebalo da bude održana debata kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, međutim kako nije došao Bakir Izetbegović, na samom početku je debatu napustio i Denis Bećirović.

 Bećirović odustao od TV debate, Izetbegović se nije pojavio Izvor: Twitter/Screenshot

Voditelj Amir Zukić je pozdravio u studiju Mirsada Hadžikadića i Denisa Bećirovića, a kako je ranije kazao u najavi, na debatu nije pristao Bakir Izetbegović.

Prisutni su prvo prokomentarisali Izetbegovićev nedolazak, podsjetili se da ni na prethodnim izborima nije htio učestvovati u debatama, a Bećirović je voditelja pitao i šta mu je Izetbegović odgovorio kao obrazloženje. Zukić mu je odgovorio na to pitanje kazavši kako su iz Izetbegovićevog tima rekli da ima obaveze.

Nakon toga je Bećirović rekao da neće učestvovati u debati dok se ne pojavi Izetbegović te je izašao iz studija.

Iz pres službe SDA novinarima je rečeno da je odlučeno da Izetbegović ne ide u debate na komercijalnim televizijama i da bi došao na javni servis, ukoliko bi učestvovao u debati.

S obzirom na to da je na N1 tokom dana debata promovisana više puta, a u najavnom spotu je naglašeno da Izetbegović neće doći, jasno je da je i sam Bećirović znao tu informaciju. 

Voditelj Pressinga je pokazao ljutnju Bećirovićevim postupkom s obzirom na to da je ovim pokazao nepoštovanje prema gledaocima i Mirsadu Hadžikadiću.

Hadžikadić je nakon Bećirovićevog izlaska prokomentarisao kako mu nije jasno šta se desilo jer su prije ulaska u studio sasvim normalno razgovarali te da nije bilo nikakvih naznaka da će se ovako ponijeti.

(MONDO/Klix)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE