• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trivić: Predsjednik biračkog odbora priznao izbornu krađu (VIDEO)

Autor Dušan Volaš

PDP ne odustaje od tvrdnji da je kandidatkinja opozicije za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić pobijedila svog protivkandidata Milorada Dodika (SNSD), navodeći da se u izbornoj noći desila ogromna izborna krađa i prekrajanje biračke volje.

 Jelena Trivić Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Trivić je danas saopštila da PDP na desetine biračkih mjesta pronalazi dokaze da je ona, kao jedan od dva kandidata između kojih se vodi najveća bitka, dobila ili nula, ili jako mali broj glasova, jedan ili dva, a da su njeni glasovi upisani drugim kandidatima sa liste za predsjednika RS.

Na svojoj Facebook stranici objavila je video prilog bijeljinske BN televizije u kojem predsjednik biračkog odbora u mjestu Krajišnik kod Gradiške, gdje je rođena njena majka, javno priznaje da je njene glasove upisao drugom kandidatu, Zoranu Kaliniću iz "Naša priča-RS".

"Ja sam Zoranu Kaliniću, koji se na na glasačkom listiću nalazio iznad Jelene, upisao podatke umjesto njoj, a njoj sam upisao tri nule", izjavio je Gutić.

Na novinarsko pitanje da li zna da se radi o krivičnom djelu, on je odgovorio da je svjestan toga, ali da u dogovoru sa Gradskom izbornom komisijom Gradiška nije mijenjao podatke, jer su mu rekli "da će se brojanje ponoviti".

"Više od 32.000 nevažećih listića, brojnim neregularnostima u Doboju, Zvorniku i Prijedoru i širom Republike Srpske, uz mnoge neregularnosti, pojavljivanjem 'slijepih' ljudi, pokazivača, istjerivanja posmatrača sa biračkog mjesta, otvaranja vreća tokom noći, mijenjanja zapisnika... Sve ovo su razlozi zbog kojih neću priznati izborne rezultate za nivo predsjednika RS i insistiraćemo kod CIK BIH da se izbori ponove", istakla je Trivić.

Dodala je da pravni tim PDP sve dokumentuje i predaje nadležnim institucijama, naglašavajući da će iskoristiti sva civilizovana i demokratska sredstva da stvari istjeraju na čistac, kako bi se ispoštovala narodna volja.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Paradoks

Haha, kakva debilana! Ovo nigdje nema. Čuj greškom upisao glasove sasvim drugom kandidatu?! I ko je sad tu kriv? Dodik ili oni koji ovakve ljude stavljaju da obavljaju tako bitne zadatke? Sve u svemu, čak i ako je ovo istina, Jelena je opet dobila manje glasova od Dodika u rodnom selu njezine majke, pa neka se malo zapita zbog čega.

Sergej

Prestanite se više ponižavati, priznajte volju naroda

Max

Hajde zeno smiri se vise, i prihvati poraz

MONDO REPORTAŽE