• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS stao uz PDP: Traže ponavljanje izbora u Doboju i još nekoliko gradova

Autor Dragana Božić

Srpska demokratska stranka tražiće od Centralne izborne komisije ponavljanje izbora u Doboju i na velikom broju biračkih mjesta u brojnim gradovima i opštinama zbog, kako tvrde, utvrđenih neregularnosti.

 SDS traži ponavljanje izbora Izvor: Vedran Ševučuk/Mondo.ba

SDS navodi da će ponavljanje izbora tražiti zbog "neregularnosti koje su se desile tokom izbornog dana a posebno pod okriljem noći kada se na tim biračkim mjestima desilo prekrajanje izborne volje".

"Iako je to zakonska obaveza, našim posmatračima na ovim biračkim mjestima nisu dati na uvid zapisnici koje su prepravljani od strane članova biračkih odbora čime je prekrojena izborna volja građana. S pravom smatramo da se na ovim biračkim mjestima stanje na zapisnicima ne poklapa sa glasovima koji se nalaze u vrećama", saopšteno je iz SDS-a.

Zbog toga će, kako tvrde, pravni tim Srpske demokratske stranke uputiti zahtjev Centralnoj izbornoj komisiji za ponavljanje izbora na svim biračkim mjestima u Doboju i na velikom broju biračkih mjesta u Zvorniku, Prijedoru i Čelnicu na kojima su pod okriljem noći prepravljani zapisnici.

Takođe, naš pravni tim radi na pripremi krivičnih prijava protiv lica koje su činila izborne manipulacije kao članovi izborne administracije u ovim gradovima.

Zbog izmjene izborne volje naroda pod okriljem noći smatramo da je neophodno da se brojanje glasova za neke nivoe vlasti a prije svega za nivo predsjednika Republike Srpske i nivo Predstavničkog doma Parlamenta BiH vrši ručno u Centralnoj izbornoj komisiji kako bi se otklonile sve sumnje da li stanje na zapisnicima zaista odgovara stanju glasova u vrećama.

Sumnju u neregularnosti tokom izbornog dana, ranije danas izrazili su i iz PDP-a, gdje su takođe rekli kako će tražiti ponavljanje izbora za predsjednika RS u brojnim gradovima.

Podsjećamo, sinoć su nakon održanih izbora kandidati PDP-a Jelena Trivić i SNSD-a Milorad Dodik proglasili pobjedu za funkciju predsjednika RS. Međutim prema prvim, ali nepotpunim podacima CIK-a pobjednik je Milorad Dodik.

Ipak, kandidat SDS-a za člana Predsjedništva BiH Mirko Šarović priznao je još sinoć poraz od Željke Cvijanović, kandidatkinje SNSD-a.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gubitnička posla

To su gubitnička posla. Srozali su mi se u očima baš nakon sinošnjeg ponašanja. Tako plitko i glupo, potcjenjuju nam intelekt

MONDO REPORTAŽE