• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šmit o zahtjevima opozicije u RS: Neću koristiti bonska ovlaštenja, imam povjerenje u CIK BiH

Autor Nikolina Damjanić

Visoki predstavnik Kristijan Šmit, kojeg ne priznanju vlasti u Srpskoj, rekao je da nema potrebe da koristi bonska ovlaštenja, zbog zahtjeva opozicije koja traži novo brojanje glasova za nivo predsjednika RS, jer ima "potpuno povjerenje u CIK BiH".

 Šmit o izbornoj krađi glasova za predsjednika RS Izvor: Nihad İbrahimkadić, Anadolija

Šmit je gostujući na sarajevskoj televiziji Face TV rekao da je "izuzetno zabrinut za stanje u Srpskoj".

"Ja ne brojim glasove, to radi Centralna izborna komisija. Oni imaju premalo ljudi i treba imati razumijevanja za njih. CIK ima zadatak da provjeri navode o krađi".

Prokomentarisao je i podatke po kojima je Jelena Trivić dobila nula glasova u rodnom selu Krajišnik kod Gradiške, rekavši da je to čudno.

"Ako vidimo da neko nema glasova tamo gdje se rodio ili odrastao, trebamo da se zapitamo. Veliki broj nevažećih glasova je iznenađenje. U budućnosti ćemo dati CIK-u više opreme da sami mogu ispitati navode o krađi. Ovako ne bi trebalo ostati, mnogo je tačaka koje se moraju provjeriti".

Dodao je da je "uzdržan, jer ima povjerenje u CIK BiH".

"Ako neko želi da blokira izbore, on će tražiti druge mogućnosti. Blokada šteti državi. Moramo imati izborne rezultate koji se mogu provjeriti. Ja ne moram koristiti posebne mogućnosti. Molim vas za razumijevanje. Dok traje cijeli postupak ja ne mogu dati drugo mišljenje. Na koji način se razvijaju izborne mogućnosti u RS, to čovjek ne može predvidjeti", rekao je Šmit.

Podsjećamo, predstavnici opozicije traže novo brojanje glasova za predsjednika Republike Srpske a svoje zahtjeve i dokaze predali su Centralnoj izbornoj komisiji BiH. Takođe, organizovali su već jedan protest u Banjaluci, a drugi je zakazan za nedjelju u 18 časova.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Igranka

Ovo je jedna igranka po kojoj u počtku kao CIK i Šmit se drže po strani kako bi izvukli od Dodika da se poziva na njih i da ih tako legitimiše, a u tajnosti sve čine da maksimalno omasove proteste ljudima od ko zna odakle, na kraju će se najgrublje umiješati i probati prekrojiti narodnu volju. Narod RS je izašao na najdemokratskije izbore do sada, prije toga opozcija nije uspjela dobiti ni jedan grad na ponovljenim lokalnim izborima ni Doboj, ni Višegrad, ni Prijedor, ni Srebrenicu, ni savjete MZ u Banjoj Luci, ni u Bijeljini i na kraju im svi krivi, tobože konstantno oni pokradeni a opozcija grupa nevinašaca

MONDO REPORTAŽE