• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović nakon sastanka "trojke": "Naša je želja da do kraja godine imamo vlast"

Autor Dragana Božić

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je nakon sastanka sa predstavnicima federalnih političkih partija Narod i pravda, SDP-a i Naše stranke da bi do kraja iduće sedmice trebali da dogovore programsko djelovanje i da se onda može razgovarati o "osvježavanju" vlasti.

 AA-20220725-28497502-28497498-PLENKOVIC_U_MOSTARU_SCHMIDTOV_PRIJEDLOG_JE_URAVNOTEZEN_I_DOBAR_ZA_SVE_NARODE_U_BIH.jpg Izvor: Anadolija/Željko Miličević

"Nastavljamo razgovarati, a danas smo analizirali parlamentarnu većinu na svim nivoima vlasti", rekao je Čović novinarima u Mostaru.

On je naveo da je iznesen stav koji se odnosi na evroatlantski put BiH, pravnu državu i ekonomsko-socijalni aspekt.

"Naša je želja da do kraja godine imamo vlast, a tako ćemo imati budžete i sve bi normalno funkcionisalo", rekao je Čović.

Čović je ocijenio da u se čini da su vođeni konkretni razgovori i da se gradi odnos povjerenja. "Mislim da će stvari ići mnogo bolje nego do sada", kaže Čović nakon satanka sa predsjednicima Naše stranke Edin Forto, Narod i pravda Elmedin Konaković i SDP-a Nermin Nikšić.

Nikšić je istakao je da su "postigli visok nivo saglasnosti" o tome da je vrlo značajno da buduće vlade imaju konkretan program i plan djelovanja, umjesto da budu formirane samo jer ima dovoljno ruku.

On je naveo da su na sastanku dobro počeli razgovore i da se nada da će se ubrzo priključiti i ostali predstavnici takozvane osmorke.

"Nas trojica smo ovdje kao trojka koja je pokazala da se u Sarajevu može na ovaj način formirati vlast, ali i naši partneri u okviru osmorke će se uključiti u vremenu koji je pred nama", rekao je Nikšić.

Na pitanje novinara da li imaju dovoljan broj ruku, odnosno kapacitet za formiranje vlasti, Nikšić je odgovorio da kapacitet koji političke partije osmorke unose je 13 poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH i 39 u Parlamentu Federacije BiH.

Govoreći o saradnji sa SNSD-om, Nikšić je rekao da će razgovarati i s njima, ali i sa opozicijom Republike Srpske.

"Mi smo razgovarali i sa SDA, ali smo se vrlo jasno postavili u tom konceptu i rekli smo šta je naš prioriteti da želimo promijeniti stanje u BiH, a to ne možemo ako ostane sve kako jeste", rekao je Nikšić.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE