• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izabrani elektori za izbor delegata u Vijeću naroda

Autor Dragana Božić

U Narodnoj skupštini izabrani elektori za izbor delegata u Klub hrvatskog naroda, Klub bošnjačkog naroda i Klub ostalih naroda u Vijeću naroda Republike Srpske.

 Izabrani elektori za izbor delegata u Vijeću naroda Izvor: NSRS

Predstavnici hrvatskog, bošnjačkog i ostalih naroda u skupštinama opština i gradova u Republici Srpskoj danas su, u odvojenim procedurama, u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske, izabrali elektore – ad hok članove za izbor delegata za Klub hrvatskog naroda, Klub bošnjačkog naroda i Klub ostalih naroda u Vijeću naroda Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić prisustvovao je početku izbora elektora, a sjednice je vodio predsjednik Komisije za izbor i imenovanje Narodne skupštine Republike Srpske Ilija Tamindžija.

Izabrani elektori iz reda hrvatskog naroda, koji će zajedno sa narodnim poslanicima iz reda hrvatskog naroda u Narodnoj skupštini Republike Srpske formirati odgovarajući klub radi učešća u izboru delegata iz reda hrvatskog naroda u Vijeće naroda Republike Srpske su: Željko Zovkić, Viktor Jerković, Marko Dubravac i Miloš Bukejlović.

Izvor: NSRS

Izabrani elektori iz reda bošnjačkog naroda, koji će zajedno sa narodnim poslanicima iz reda bošnjačkog naroda u Narodnoj skupštini Republike Srpske formirati odgovarajući klub radi učešća u izboru delegata iz reda bošnjačkog naroda u Vijeće naroda Republike Srpske, su: Abid Kovačić i Mehmedalija Imširović.

Izabrani elektori iz reda ostalih naroda, koji će zajedno sa narodnim poslanikom iz reda ostalih naroda u Narodnoj skupštini Republike Srpske formirati odgovarajući klub radi učešća u izboru delegata iz reda ostalih naroda u Vijeće naroda Republike Srpske, su: Milovan Bodirogić, Željko Radonjić i Senada Zlokapa.

Vijeće naroda Republike Srpske ima četiri kluba delegata koji broje po osam delegata iz klubova delegata konstitutivnih naroda i četiri delegata u Klubu delegata ostalih naroda, odnosno ukupno 28 delegata.

Izvor: NSRS

Ukoliko je broj delegata u Vijeću naroda veći od broja narodnih poslanika iz jednog naroda u Narodnoj skupštini, onda se biraju elektori iz reda odbornika tog naroda u skupštinama opština i gradova u Republici Srpskoj.

Narodna skupština Republike Srpske na Prvoj, konstitutivnoj sjednici, 15. novembra 2022, usvojila je Zaključke o pokretanju inicijative za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE