• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta se dešava u NSRS? Dva i po sata broje 83 glasa

Autor Brankica Spasenić

U Narodnoj skupštini RS već dva i po sata traje brojanje 83 glasa!

 Šta se dešava u NSRS? Dva i po sata broje 83 glasa Izvor: Mondo/Slaven Petković

Poslanici NSRS su oko 13.30 sati završili glasanje za kandidate delegata za Klub Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, nakon čega je data pauza od pola sata kako bi se ti glasovi prebrojali.

Međutim, po isteku tog vremena, predsjednik NSRS Nenad Stevandić je pauzu produžio do 15 sati, ali još uvijek niko ne izlazi kako bi saopštio rezultate glasanja niti da objasni razloge zbog čega sve traje ovoliko dugo.

Svih 83 poslanika NSRS su glasali tajno, a u Klub Srba se bira ukupno pet delegata.

Prema nezvaničnim infromacijama, tokom prebrojavanja glasova pojavio se jedan sporni listić, na kojem za listu kandidata PDP-a nije glasano na adekvatan način, odnosno nije upisan „x“ u mjesto koje je za to predviđeno.

„Ukoliko ovaj listić bude proglašen nevažećim, što je najvjerovatnije da će se desiti, SNSD će imati dovoljno glasova za izbor četiri svoja delegata u Klubu Srba“, kazao je sagovornik Monda iz NSRS.

Nebojša Vukanović je na svom blogu objavio da se dogodila „nevjerovatna izdaja“.

„Bio je javni dogovor da ću ja glasati za listu SDS, čiji Klub ima 13 glasova i sa mojim neophodnih 14, dok je ostalo troje poslanika Za pravdu i red liste Nebojše Vukanovića glasalo za listu PDP, čiji Klub ima osam poslanika i sa naša tri ukupno 11. Nažalost Lista SDS dobila je 16 glasova, dva više nego što treba, a lista PDP 11, sa tim da je jedan glas bio nevažeći jer je zaokružen PDP umjesto kvadrata, dok je Lista SDP imala dva glasa, Hurtića i Duratovića. Uskoro će se saznati ali je vrlo vjerovatno da su dva poslanika SDP i jedan SDA glasali za SDS umjesto PDP i napravili nevažeći glas, kako bi Dodiku omogućili četvrtog poslanika“, objavio je Vukanović na blogu.

(Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE