• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stevandić vratio stari grb Republike Srpske iz podruma u kancelariju

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Stevandić je između ostalog danas napomenuo da je stari grb Republike Srpske iz podruma Narodne skupštine vratio u svoju kancelariju.

 Stevandić vratio stari grb Republike Srpske iz podruma u kancelariju Izvor: Narodna skupština RS

Predsjednik Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić, u Narodnoj skupštini Republike Srpske, izjavio je da Ustavni sud i kancelarija OHR daju sebi za pravo da se bave političkim pitanjima, već svojim odlukama doprinose stvaranju nepovjerenja i konflikta među narodima u BiH.

Stevandić smatra da je potreban reset između odnosa sva tri naroda u BiH, i da će nova vlast na nivou BiH uspostaviti sporazum, koji će biti obaveza svima da ga poštuju, koji će omogućiti izgradnju infrastrukture, jer knjiženje imovine i radnja ne može ni na koji način da ugrozi bošnjački narod smatra Stevandić, i poziva na reset odnaosa između Srba i Bošnjaka.

Govoreći o Prijedlogu zakona o nepokretnoj imovini Republike Srpske, Stevandić je rekao da ovaj zakon
ne zaslužuje tešku raspravu, već traži da se zaštiti imovina i da se zaštite ljudi. Stevandić dodaje da se Srpska ne brani stilskim figurama, već zakonima. I takvi zakoni će uvijek biti donešeni, i Stevandić dodaje da će ako je potrebno svakih 15 dana sazivati sjednice, i da će institucije Srpske pokazati istrajnost, bilo da se radi o apelaciji Denisa Bećirovića, Ramiza Salkića ili bilo koga, i dodaje da "Skupština ne služi za predstave, prepucavanje i lične promocije, služba Narodne skupštine je da zaštiti svoju imovinu i svoje ljude", smatra Stevandić.

Stevandić je ponovio da se Narodna skupština odlučila za vojnu neutralnost i odbacila bilo kakvu mogućnost pripajanja NATO savezu, što je stvorilo razne pritiske na predstavnike vlasti. 

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE