• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Priča o Đokićevoj smjeni: SNSD "ne želi da se miješa" u pitanja drugih partija

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik poručio je danas da se ne može miješati u to da li će Petar Đokić ostati ministar energetike i rudarstva s obzirom na to da je ranije bio osuđivan.

 Dodik o smjeni Petra Đokića Izvor: mondo.ba

Na pitanje novinara da li smatra da je red da i Petar Đokić bude tretiran na isti način kao i dvojica ministara koji su dali ostavke zbog ranijih presuda, Dodik je odgovorio da ne može uticati na odluku koalicionih partnera iz Socijalističke partije.

"On je predsjednik Socijalističke partije koja je na izborima dobila pet poslanika i dio je koalicije koja se pokazala stabilna. Mi ne možemo da zadiremo u prijedloge koje daju pojedine političke partije. Isto kao što ne želimo da nama u SNSD neko govori koga da predlažemo. Isto tako to pravo priznajemo i drugima", rekao je Dodik, prenosi Srpskainfo.

On je dodao da se, svidjelo se to njemu ili ne, mora prihvatiti činjenica da je SP zasebna politička stranka. Dodik kaže da se njegovi zahtijevi sprovode u okviru SNSD, ali i u okviru drugih partija.

"Uvijek postoje iznimci, i mi ne možemo da utičemo na politike drugih partija. Poštujem to da vi želite ovo društvo dovesti do perfektnog stanja, ali politika je nešto drugo", istakao je Dodik

Đokić je danas tokom rasprave u NSRS pokazao narodnim poslanicima dva dokumenta koja su izdali sud u Brčko Distriktu i policija.

"U prvom uvjerenju, koje je izdato u ponedeljak, stoji da Petar Đokić nije osuđivan. Drugo uvjerenje kaže da se ne vodi krivični postupak protiv Đokića, da nije osuđivan za krivična djela do pet godina kazne zatvora u BiH", rekao je Đokić.

On je dodao kako nije osuđivan za krivično djelo za koje ga proziva opozicija već da je bilo riječ samo o prijavi, koja je bila “namontirana” protiv njega.

"Ja sada prihvatam da za istu tu prijavu bude javno suđenje Petru Đokiću na Trgu Krajine. Prihvatam tu vrstu izazova da vam dokažem šta je posrijedi", rekao je Đokić.

Pogledajte raspravu sa poslanicima "Za pravdu i red".

Rasprava o Đokićevoj presudi
Izvor: YouTube

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE