• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ĐAJIĆ ŽELI DA BANJALUKA SIJA: "Šta se sve može uraditi sa 400 miliona KM, a šta imamo?"

Autor Dragana Božić

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Banjaluci Vlado Đajić izjavio je povodom usvojanja rebalansa budžeta grada za ovu godinu i budžeta za 2023. da Banjaluka ima novca, te da zato želi da bude uređena i "da sija", a u protivnom će biti donesene radikalnije mjere.

 Srn2022-12-30_1454718_1.jpg Izvor: SRNA/Branislava Vukelić

Đajić je rekao da Banjaluka ima novca koji se ne usmjerava tamo gdje je interes građana, već nekoliko pojedinaca, te naglasio da je SNSD obećao da će biti usvojena ova dva dokumenta i da je to i urađeno.

Podsjetivši da je Skupština grada juče usvojila rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu od 212 miliona KM i budžet grada za narednu godinu u iznosu od 185 miliona KM, on je rekao da sa više od 400 miliona upravljaju "jedan čovjek i neka djeca oko njega".

"Šta se sve može uraditi sa 400 miliona KM, a šta imamo? Imamo propale ulice, rupe na putu, probleme sa vodom, grijanjem, svađe, vrijeđanja i sve ono što ne bi trebalo da je u Banjaluci, a to je ovaj grad pod rukovodstvom njega (gradonačelnika Draška Stanivukovića) i njegove ekipe, koji ne zaslužuju da budu na tom mjestu", rekao je Đajić na konferenciji za novinare.

Đajić je poručio građanima da se obrate gradonačelniku ako vide neki problem jer je skupštinska većina "svoje uradila".

"Uradili smo ovo da se ne stvaraju strah i histerija kod ljudi. Stavili smo amandmane koji nisu ni tri odsto budžeta. Dozvolili smo i povećanje plata u Gradskoj upravi i gradskim preduzećima, a on će odvući novac onima koje je zaposlio, kojih ima više od 200 i koji nemaju gdje da sjede, a kamoli da rade", rekao je Đajić.

Đajić je dodao da "jednog od gradonačelnikovih saradnika zovu digitron jer nosi digitron u džepu i ko god nešto dođe da traži on izračuna koliko stanova, spratova, kvadrata, koliko asfaltiranja i uzima sebi procenat".

"U Gradskoj upravi je neznanje, nema struke, nema rada u interesu građana. Goli kriminal i interes jedne grupice ljudi oko Stanivukovića", ocijenio je Đajić. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mrgud

Imamo prepucavanje preko ledja gradjana...

MONDO REPORTAŽE