• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počelo obilježavanje Dana Republike Srpske: Položeni vijenci palim borcima (FOTO)

Autor Dragana Božić

Na Spomenik palim borcima na groblju Sveti Pantelija u Banjaluci danas su položeni vijenci povodom obilježavanja 9. januara, Dana Republike.

 Obilježavanje Dana RS Izvor: Srna/Borislav Zdrinja

Vijence su položili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Cvijeće su položili i delegacija Savjeta ministara, Ministarstva odbrane i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka, predsjedavjući Doma naroda u Parlamentarnoj skupštini BiH Nikola Špirić, predstavnici Boračke organizacije Republike Srpske i drugih organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata Srpske.

Vijenci su položeni i Na Trgu palih boraca Narodno oslobodilačkog rata (NOR) u Banjaluci.

Vijence su položili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, kao i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Povodom Dana Republike vijence su položili delegacija Vijeća naroda Republike Srpske, poslanici iz Republike Srpske u Parlamentarnoj skupštini BiH, predstavnici Saveza opština i gradova, Ministarstva odbrane u Savjetu ministara, Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH i nevladinih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

Na Spomen-kosturnicu na Gradskom groblju u Banjaluci i na grobnicu 12 banjalučkih beba danas su položeni vijenci i cvijeće povodom obilježavanja 9. januara - Dana Republike Srpske.

Vijenac su u ime institucija Republike Srpske položili predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, premijer Srpske Radovan Višković, te izaslanici predsjednika Republike Srpske i srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Cvijeće su položile delegacije Vijeća naroda i poslanika u Narodnoj skupštini Srpske, delegacija Saveza opština i gradova Srpske, Ministarstva odbrane u Savjetu ministara, Oružanih snaga i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka, te predstavnici organizacije Republike Srpske i drugih organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata Srpske.

Nakon polaganja vijenca kod Spomen-kosturnice, Stevandić je položio vijenac na grobnicu 12 banjalučkih beba.

Republika Srpska osnovana je 9. januara 1992. godine pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH, nakon što su preglasani u ključnim pitanjima koja su se ticala opstanka Jugoslavije i nakon što su pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba koji su imali konstitutivni status. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vekin

Sad ljubi zastave sta je radio 1994 jer ljubio zastavu jel podržava borce podsjetite ga a borcima sta dao sto sumu omogucili tu zastavu nerade nit sta mogu kupiti sebi.a udružena boraca 3 i 4 coveka kupe kajmak ispred boraca i navijaju za vlast a borci muče.i oni od rata sede natom mestima postaju nezamenljivi svako dve godine trebalo menjati da bi nesto ostalo i borcima.i slediti zakone o borcima a ne samo njihove prazne price raskošne vile.

MONDO REPORTAŽE