• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Ponosan sam na sve što je Srpska danas

Autor Dragana Božić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je ponosan na sve ono što je Srpska danas i srećan što se i ove godine dostojanstveno i svečano obilježava najvažniji dan za sve koji istinski vole Republiku Srpsku.

 Dodik o Danu RS Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Dodik je istakao da je ponosan i na srpski narod kada vidi koliko voli svoju zemlju.

"Republika Srpska je naša najveća svetinja, naš život. Ima dovoljno širine i ljubavi za sve dobre ljude, svih vjera i nacija. Proslava 9. januara je dan našeg okupljanja, dan njenog rođenja i dan kada se sjećamo svih onih koji su dali život da bismo imali svoju zemlju i svoju slobodu", napisao je Dodik na "Instagramu".

Dodik je naveo da će obilježavanje Dana Republike početi danas polaganjem vijenaca palim borcima, zatim dodjelom odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima, te svečanom akademijom.

"S velikom radošću iščekujemo i sutrašnji defile, koji će ove godine biti održan u Istočnom Sarajevu", dodao je Dodik.

Predsjednik Srpske istakao je da ga posebno raduje to što će ove godine početi još jedna lijepa praksa - dodjela zlatnika bebama rođenim na dan rođenja najvoljenije Republike.

"Želja mi je da ova aktivnost postane tradicija i da radost ovog velikog dana osjete i naši najmlađi stanovnici rođeni 9. januara", dodao je Dodik.

Predsjednik Srpske navodi da su proteklu sedmicu obilježili dani slavlja i okupljanja i da je zajedno sa srpskim članom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović prisustvovao prijemu povodom Božića, koji tradicionalno organizuje NJegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem, a potom i večernjem bogosluženju u Sabornom hramu Hrista Spasitelja.

Badnji dan i Božić Dodik je proslavio u društvu porodice.

Dodik je naveo da je radost slavlja Božića pomutila strašna vijest o monstruoznom napadu na srpsku djecu na Kosmetu, koja je potresla sve u Republici Srpskoj.

"Republika Srpska je uz Miloša i Stefana, i sve naše ljude na Kosmetu", poručio je Dodik.

Prošle sedmice, kako je naveo, održani su i razgovori sa predstavnicima "osmorke".

"Jasno smo poručili da želimo da se odblokiraju procesi u BiH, ali i ponovili da to ne znači da ćemo odustati od svojih prava te da nećemo dozvoliti da nam neko uzme našu imovinu", dodao je Dodik. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE