• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mijatović: Osmorka je od danas Sedmorka, od sutra krećemo u hitno formiranje Vlade FBiH

Autor Dragana Božić

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović nakon današnjeg sastanka kolegija predsjedništva te stranke komentirao je zaključke do kojih je stranka došla u svom ophođenju prema projektu Osmorke.

 Vojin Mijatović Izvor: FENA

Najavio je Mijatović da će predsjednik SDP-a Nermin Nikšić sutra dati izjavu nakon najavljenog sastanka sa strankama Osmorke te kazao kako je SDP u okviru predsjedništva danas održao prošireni kolegij.

MIjatović je kazao kako su dva važna zaključka kolegija predsjedništva SDP-a, a koja se tiču daljeg funkcionisanja unutar koalicije.

"Prvi zaključak je da smo od sutra ujutro dali nalog kantonalnim organizacijama da krenu u pregovore o formiranju vlasti sa svim političkim strankama, posebno u Unsko-sanskom kantonu, Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu", najavio je Mijatović.

Drugi zaključak predsjedništva stranke je da SDP od sutra kreće u hitno formiranje Vlade Federacije BiH te da će značajno usporiti sve procese imenovanja na državnom nivou.

"Podržaćemo imenovanja samo za one institucije nužne za funkcionisanje BiH. Što se nas tiče od danas Osmorka je Sedmorka, Za nove generacije više ne postoji", oštro je poručio Mijatović.

Prioritet SDP-a ostaje formiranje federalne vlade, a potpredsjednik te stranje tvrdi da ona nikada nije bila stabilnija te da svi mogu biti sigurni kako će oni dobiti Vladu FBiH.

O najavljenom sastanku sa partnerima sada već Sedmorke, rekao je:

"Mi sa SBiH i NES-om nismo u braku, ovo je razgovor političkih partner koji može biti u prvom ili krivom smjeru. Saniramo odnose u okviru postojeće koalicije, što se mene tiče davno smo trebali postati manji broj. ZNG za SDP više ne postoji".

Delegacija SDP-a sutra bi trebala održati sastanak sa partnerima kako bi pokušali postići dogovor o procesima formiranja vlasti na nivou Federacije BiH i u kantonima, a najavljena je i promjena kursa u ophođenju stranke.

(Klix.ba)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE