• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stevandić o Šmitovim izjavama: Bićemo prinuđeni da ga proglasimo nepoželjnom osobom

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Republika Srpska će biti prinuđena da Kristijana Šmita, bez obzira što ga ne priznaje, proglasi personom non grata, izjavio je Srni predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić.

 Nenad Stevandić Šmit persona non grata Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Komentarišući Šmitovo svjedočenje pred Komitetom za spoljne poslove britanskog parlamenta i njegovo zalaganje za uvođenje ekonomskih sankcija Srpskoj, Stevandić je naveo da je Kristijan Šmit prevršio mjeru i naglasio da narod nikada nije vjerovao okupatoru kao i onima koji se tako ponašaju.

"Šmit i oni koji ga smatraju legalnim nisu uspjeli da politički unište Republiku Srpsku ili da ospore njena ustavna prava, pa sada žele da kroz ekonomske mjere kažnjavaju narod koji je izabrao tu vrstu stabilnosti i nepovredivosti Srpske", rekao je Stevandić.

Pročitajte

Predsjednik Narodne skupštine je naveo da je riječ o fašisoidnoj tendenciji i da se nikako drugačije ne može nazvati.

Prema njegovim riječima, to je kao kada je ubijan narod na Kozari 1941. godine i tjeran u logore zato što nisu bili zadovoljni kome taj narod vjeruje.

"Bez obzira što ga mi u Republici Srpskoj ne priznajemo, bićemo prinuđeni i da ga proglasimo personom non grata", naveo je Stevandić.

Šmit je danas svjedočio pred Komitetom za spoljne poslove parlamenta Velike Britanije, te je govoreći o sankcionisanju političkih predstavnika iz Republike Srspke rekao da se zalaže za ekonomsko uslovljavanje i da su već na tome radili i EU i NJemačka, te da će u tom smjeru razgovarati i sa predstavnicima MMF-a.

Šmit je kritikovao odluku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o dodjeli odlikovanja predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu povodom Dana Republike, kao i svečani defile porganizovan u istočnom Sarajevu, a rekao je i da bi volio da je ovo sada vrijeme Pedija Ešdauna kada je bila snažnija podrška međunarodne zajednice.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE