• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Usvojen rebalans budžeta: "Đoković sad ne mora ići da vidi piramide, može doći u Banjaluku"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Odbornici Skupštine grada Banjaluka su danas na vanrednoj sjednici usvojili rebalans budžeta za ovu godinu u vrijednosti od 209 miliona KM.

 Skupština Grada Banjaluka Izvor: Aleksandar Čavić, Gradska uprava Banjaluka

Predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković rekao je da su usvajanjem Nacrta stvoreni uslovi da bude usvojen i Prijedlog rebalansa budžeta, koji bi trebalo da bude razmatran na redovnoj sjednici krajem marta.

"Na ovaj način smo pokazali da skupštinska većina želi da sarađuje, te da ne želimo da kočimo projekte bitne za građane", rekao je Ninković novinarima nakon osme vanredne sjednice gradskog parlamenta, prenosi Srna.

On je izrazio zadovoljstvo što je Nacrt usvojen već u martu, te da to ukazuje na odgovornost i zajednički dogovor skupštinske većine i gradonačelnika da se ide u rješavanje problema.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je rebalansom predviđeno 25 miliona KM više od početnog budžeta i da se sredstva odnose na realizovanje značajnih projekata u gradu, te da neka od njih Banjaluka čeka nekoliko decenija.

Stanivuković je pojasnio da riječ o najvećem projektu kolektora, koji će zaštiti obale Vrbasa, zatim izgradnji mosta u naselju Dolac, te multifunkcionalnoj dvorani u parku "Mladen Stojanović".

On je napomenuo da je planirano i uređenje Subotičke ulice u naselju Šargovac.

U obrazloženju Nacrta rebalansa za ovu godinu navedeno je i da su planirane subvencije za preduzeće "Eko toplane".

Sa sjednice: "Očigledna simbioza"

Prije samog glasanja nezavisni odbornik Aleksandar Petković je nakratko napustio salu, što je izazvalo reakciju Ljube Ninkovića, predsjednika Skupštine Grada.

"Molimo pozovite ga, da ova simbioza ne bude očigledna", kroz osmijeh je prekomentarisao Ninković.

Raspravu o rebalansu budžeta obilježile su ocjene o isplativosti višemilionskih ulaganja u teniski kompleks kod Parka Mladen Stojanović.

"Ne postoji život sa garancijama. Ko garantuje vama da ćete sutra biti odbornik, da će neka fabrika raditi", izjavio je tim povodom na vanrednoj sjednici banjalučkog parlamenta gradonačelnik Draško Stanivuković i poručio odbornicima da imaju pravo na hiljadu pitanja, ali da upamte da nema velikih ciljeva bez pitanja.

"Pa jesmo li se ljutili na Đokovića što je više dolazio da vidi piramide, nego Banjaluku. Pa evo sad dolazi", naglasio je Stanivuković te dodao da su odbornici na njegovom mjestu isto bi razmišljali.

Gradonačelnik Banjaluke kazao je i da nije čuo da neko hvali izgradnju teniske dvorane iako se radovi odvijaju ubrzano, ali tvrdi da joj manu ne može niko pronaći.

"Upamtite danas možda ne znate, u maju ćete znati šta smo uradili. Kroz godine ćete znati. Nemamo garanciju", zaključio je Stanivuković neposredno prije glasanja u rebalansu budžeta, prenosi BLportal.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miko Mišić

Kakva izjava gradonačelnika, ovo je za Bogu plakati

MONDO REPORTAŽE