• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zahtjev PDP-a: Milanovića proglasiti nepoželjnim i prekinuti sve kontakte

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Predsjedništvo PDP će u ponedjeljak održati sjednicu na kojoj bi trebalo da budu usvojene odluke i inicijative prema institucijama i najvišim zvaničnicima Srpske.

 PDP zahtijeva da se prekinu odnosi RS sa Zoranom Milanovićem Izvor: N1/Snežana Mitrović

Odluke se tiču nedavne posjete hrvatskog predsednika Zorana Milanovića Derventi i odlikovanja koje je tamo uručio pripadnicima zloglasne 103. brigade HVO.

Srpskainfo saznaje da će PDP, između ostalog, tražiti od srpskog člana Predsjedništva BiH, Željke Cvijanović, da u Predsjedništvu BiH pokrene da se Zoran Milanović proglasi personom non grata u BiH.

Takođe, na predstojećoj sjednici Predsjedništva PDP očekuje se donošenje odluke kojom će ta stranka tražiti u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvajanje odgovarajuće rezolucije kojom bi se, kao prvo, zabranilo svim institucijama i zvaničnicima Republike Srpske da imaju bilo kakav kontakt s aktuelnim hrvatskim predsjednikom.

Istovremeno, PDP će od Narodne skupštine tražiti da se rezolucijom zabrani i ustupanje na korištenje Milanoviću svih javnih prostorija na teritoriji Republike Srpske.

Potpredsjednik PDP i šef poslaničkog kluba te stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Igor Crnadak je potvrdio da će Predsjedništvo PDP zasijedati u ponedjeljak, te da bi nedavni skandalozni postupak hrvatskog predsjednika u Derventi trebalo da bude jedna od glavnih tema.

"Republika Srpska mora da na to ima snažan odgovor, a upravo u Narodnoj skupštini Srpske svaki poslanik i svaka politička partija treba da jasno daju svoj stav o onome što se dogodilo u Derventi", kaže Crnadak.

Prilikom nedavne posjete Derventi, aktuelni predsjednik Hrvatske Zoran Milanović odlikovao je 103. brigadu HVO, koja se povezuje s brojnim ratnim zločinima nad srpskim narodom tog kraja.

Milanovićev postupak izazvao je lavinu reakcija i osuda, posebno među udruženjima srpskih žrtava rata i boračkih organizacija, budući da se mjesto na kojem je hrvatski predsjednik uručio odlikovanje nalazi u neposrednoj blizini nekadašnjeg zloglasnog logora i mučilišta za Srbe u Derventi.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Da

Polako, lako ćemo za Milanovića eno Bećirović i Komšić vam aplaudiraju, znamo mi šta vaši nalagodavci žele, ali do Milanovića ima puna hrpa neprijatelja RS za proglasiti nepoželjnim

MONDO REPORTAŽE