• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Zbog pretjerane intervencije stranaca BiH je izgubljen slučaj

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da RS ima visok stepen samostalnosti i da je njen izričit stav da se poštuju Ustav BiH i prava koja ima.

 Dodik: Zbog pretjerane intervencije stranaca BiH je izgubljen slučaj Izvor: RTRS

"Republika Srpska danas ne bi postojala da je bilo popuštanja pred pritiscima. Ona je danas uspješna i živi život nezavisne države, korespondiramo u BiH tamo gdje je naš interes", napisao je Dodik na Instagramu.

Dodik je ponovio da je BiH nemoguća, jer se u njoj dogodila prekomjerna intervencija stranaca, te je BiH nepopravljiv slučaj.

"Ovakvo stanje će moći da traje samo dok smo mi u Republici Srpskoj spremni da trpimo ili da se mirno raziđemo", poručio je Dodik.

Možda će vas zanimati

Dodik, koji je i predsjednik SNSD, podsjetio je da je tokom prošle nedjelje održana sjednica Izvršnog komiteta te stranke, na kojoj je konstatovano da su politička i ekonomska situacija u Republici Srpskoj stabilne i da nema izazova koji mogu da ih ugroze.

"Kada je riječ o nivou BiH, zatražili smo da hitno na dnevni red budu stavljeni investicioni i razvojni projekti koji dolaze iz Srpske, u skladu sa dogovorom koji je prethodio formiranju vlasti na tom nivou", dodao je Dodik.

Dodik je za dnevni list "Politika" izjavio ranije da "pokušava da ubijedi Hrvate da zajedno sa Srbima jednokratno napuste institucije Bosne i Hercegovine" i istakao da "u trezoru Republike Srpske postoje spremni svi zakoni, uredbe i podzakonski akti da posle sat i po skupštinskog zasjedanja RS postane nezavisna država". 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE