• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Sarajevu smeta svaki uspjeh Srpske, pa i teniski turnir

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da u Sarajevu patološki ne mogu da podnesu bilo kakav uspjeh Srpske, pa zato ne žele da vide da je teniski turnir "Srpska open" u Banjaluci organizovan na vrhunskom nivou.

 Dodik o odnosu FBiH o Srpska openu Izvor: Srna/Borislav Zdrinja

Dodik je naveo da je danas u sarajevskom "Avazu" objavljena kolumna u kojoj se navodi da se u BiH održava teniski turnir svjetskih razmjera zahvaljujući Novaku Đokoviću i da je to jedino tačno.

"Nigdje se ne pominje da nivo BiH nije u ovaj događaj uložio ni feninga, a ne pominju, iako to čitav svijet zna, ni da se održava pod nazivom `Srpska open`", rekao je Dodik novinarima u Slatini kod Laktaša.

On je naveo da su i sami učesnici priznali da je "Srpska open" organizovan na vrhunskom nivou, ali da je očigledno da u Sarajevu to patološki ne mogu da podnesu. "Što se nas tiče, neka tako i nastave. Mi imamo svoje politike", naveo je Dodik.

Predsjednik Srpske je i razgovarao sa mnogim učesnicima turnira, pa je pojasnio da su svi zahvalni zbog uslova i ambijenta i za sve urađeno u kratkom roku, što prevazilazi kategorizaciju ovakvog takmičenja.

"Imali smo prva dva dana problema sa vremenom, ali će prema najavama meteorologa narednih dana biti ljepše. Danas poslije 15.00 časova očekujemo da i Đoković izađe na teren, što će biti centralni događaj turnira", kaže Dodik.

Dodik je naglasio da je teniski kompleks osposobljen i za daleko viši stepen, odnosno za turnire serije ATP-500, čak i ATP-1.000.

On je izrazio zadovoljstvo što se o urađenom poslu sa svih strana mogu čuti samo pohvale, te podsjetio kako je predstavnik tehničke komisije ATP-a prije mjesec i po posjetio gradilište, a to je učinio i nedavno kada je rekao da nije vjerovao da će sve biti završeno u roku i da je zadovoljan onim što vidi.

Turnir "Srpska open" iz serije 250 igra se do 23. aprila za kada je predviđeno finale na novoizgrađenom centralnom terenu teniskog kompleksa u parku "Mladen Stojanović".

(SRNA)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vaske

To samo govori koliki su jad i čemer.

MONDO REPORTAŽE