• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vulić: Kristijan Šmit hoće da preuzme "Bosanskohercegovačke šume"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Šef Kluba poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH Sanja Vulić optužila je Kristijana Šmita da ima lični interes da nametne zakon o državnoj imovini,

 viber_image_2021-09-14_20-21-41-686 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Šef Kluba poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH Sanja Vulić istakla je da je "njemački turista Kristijan Šmit, kako tvrde po sarajevskim sećijama, jedan od suvlasnika firme 'Bosanskohercegovačke šume' i njegov lični interes je da nametne zakon o državnoj imovini s ciljem otimanja šumskih gazdinstava entitetima".

"Šmit je već dogovorio da preuzme 'Bosanskohercegovačke šume' kroz privatizaciju. Strategiju mu radi dio tzv. ekspertskog tima. Svi će biti namireni kroz novac. Ono što je sporno i Sarajevu jeste zašto u FBiH niko nema hrabrosti reći 'ne' njemačkom turisti? Fantomska radna grupa na tajnim sastancima razgovara o šumama i tim pričama daje uvjerljivost", rekla je Vulićeva, prenosi Srna.

Pročitajte i ovo

Ona je dodala da "Austrijanci i Nijemci odavno jurišaju na kiseonik sa ovih područja", a istorija svjedoči o Austro-ugarskoj vladavini i njihovim apetitima na ovim prostorima.

"Ono što tada nisu mogli isjeći od šumskog asortimenta, danas bi da dovrši turista Šmit. Da je interes vječan najbolje pokazuju ove perfidne namjere OHR-a s ciljem postizanja ličnih interesa, u ovom slučaju interesa Kristijana Šmita", rekla je Vulićeva.

Ona je istakla da je Opšti okvirni sporazum za mir u BiH jasno definisao šta pripada entitetima.

"OHR tumači Dejtonski sporazum na samo sebi znan način, pa od sopstvene nemoći u miru i u 21. vijeku nasilnički otimaju građanima BiH njihovo zemljište, vodu i vazduh. Nedostaje jedino da OHR nametne zakon o plaćanju poreza ili uzimanje harača na vazduh", naglasila je Vulićeva.

Ona je poručila da sva imovina koja je u Republici Srpskoj pripada Republici Srpskoj, a što se tiče FBiH - OHR i svi mogući i nemogući stranci, kojima dozvoljavaju maltretiranje, neka rade šta hoće, a kako su počeli uvešće im i apanažu na život.

(Srna)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE