• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ninković se "sjetio" kolika mu je plata

Autor Nikolina Damjanić

Ljubo Ninković predsjednik Skupštine grada Banjaluka bio je prethodnih dana u žiži javnosti jer nije mogao da se sjeti kolika mu je plata. Na današnjoj pres konferenciji otkrio je da mu osnovna plata iznosi u prosjeku 4.900 KM mjesečno.

 IMG_5990.JPG Izvor: Mondo - Slaven Petković

Ninković je pojasnio da prije nekoliko dana nije znao kolika mu je plata jer "varira iz mjeseca u mjesec".

"Moja plata, kao i naknada odbornika je različita. Obračunava se po različitim osnovama. Tu imate vjenačanja, dolazak na komisije, itd... Naravno, tamo gdje se ne pojavite ne dobijete novac, a gdje se pojavite dobijete. U tom trenutku nisam mogao da znam tačan iznos svoje plate", rekao je.

Naveo je da njegova plata veća 3 i po puta u odnosu na prosječnu platu zaposlenih u Gradskoj upravi za prethodnu godinu.

"Ja sam je naslijedio i nju je definisao zakon za sve predsjednike skupština, gradova, opština, te gradonačelnika i načelnika opština u Republici Srpskoj".

Podsjećamo, Ninković je prije nekoliko dana na pres konferenciji otkrio kolika je plata saradnika gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, a na pitanje koliko iznosi njegova, "nije znao da odgovori".

 (MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sale

5000 maraka treba dati nekome ko dovodi investicije ili vodi preduzeće koje na realnim osnovama svake godine zapošljava barem 20 novih radnika i uplaćuje u budzet veliki porez. A ovo je smješno, dati tolike pare dzabalebarošima

Ček

Ovo nije ni smješno. Našim parama plaćamo predsjednika Skupštine kako god se zvao 5000. A za šta ga plaćamo? Jednom mjesečno ima Skupštinu između voza auto i priča na telefon besplatno, šopinguje, pravi bradu i šiša sesvaku 3 dana, sjedi po kafanama, nema šta raditi ubi se od dosade. Dajte vi njemu šest stoja i to je puno za nerad, i nek preostalih 25 dana kad ne radi sjednice ide raditi u proizvodnju da bi preživio. Pa da vidimo hoće li se tući za mandate i prelijetati iz partije u partiju

Nele

Vecu platu ima nego univerzitetski profesor. Sramota.....

Zole

@Nele ne radi on džabe ove zavrzlame oko rada skupštine

MONDO REPORTAŽE