• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Otkriven krajnji cilj - da nas razvlaste i unište

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Predsjednik RS Milorad Dodik je danas je danas, povodom odluke Ustavnog suda BiH, izjavio da "u dubini duše ima radost jer se pokazalo šta je krajnji cilj".

 Dodik o odluci Ustavnog suda BiH Izvor: Srna

"Razvlasiti RS, uništiti je i tome služe dvoje sudija iz reda muslimanskog naroda, ratni predsjednik i potpredsjednica SDA. Oni pričaju o političkoj neutralnosti, ma nemojte", kazao je Dodik.

Ponovio da neće biti sukoba.

"Nećemo potezati puške ni pištolje. Znali smo da pripremaju ovakve brljotine u pravnom prostoru i zato smo tražili da naša policija pojača prisustvo na međuentitetskoj liniji. I sada su tamo. Niko neće ugrožavati RS. Ne postoji telefon sa kojeg mogu podići slušalicu i nazvati da ovo povučemo. To se neće desiti", istakao je Dodik.

Podvukao je da, dok se ne donese zakon o Ustavnom sudu BiH, neće biti nikakvog odlučivanja, pa tako ni o evropskom putu BiH.

Predsjednik Ustavnog suda RS Džerard Selman je kazao da su već upozoravali na nedosljednosti Ustavnog suda BiH.

"Dostavićemo obavještenje i mišljenje o novonastaloj situaciji. Zaključci sa današnjeg sastanka će ući u sferu i političkih i pravnih radnji. Ustavni sud RS će zaštiti ustavno-pravni poredak RS čime se šititi i ustavni poredak dejtonske BiH", kazao je Selman.

Ministar pravde RS Miloš Bukejlović pozvao je još jednom da se razmotri validnost posljednje odluke Ustavnog suda BiH, te poručio da je donesena u neadekvatnom sastavu i da je bilo neophodno prisustvo sudije iz RS.

"Pozivam ih da svoju odluku stave van snage", dodao je Bukejlović.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković je podvukao da je RS mogla i danas donijeti odluke, ali da su još jednom pružili ruku uz poruku "gospodo, urazumite se".

"Je li ovo probni balon za neki novi potez – pitanje imovine… Nemojte da vam pada na pamet… Došla je voda do grla, prešli ste crvenu liniju. Gospodo iz Ustavnog suda BiH, odmaknite se od onih koji ne žele dobro ovom narodu. Vi ste u Ustavnom sudu da štitite, a ne da razgrađujete ovu zemlju", zaključio je Višković.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Teško nama s tobom

Tlocrt

Ti si nas davno unistio,...

MONDO REPORTAŽE