• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zakon o Ustavnom sudu BiH primjenjivaće se odmah: Kako NSRS planira “zaobići” Vijeće naroda RS?

Autor Brankica Spasenić

Na dnevnom sutrašnje posebne sjednice Narodne skupštine RS je - Prijedlog zakona o neprimjenjivaju odluka Ustavnog suda BIH, a planirano je da, ukoliko se usvoji, stupi na snagu drugog dana od dana donošenja.

 Nenad Stevandić Izvor: Mondo - Brankica Spasenić

Predsjednik NSRS Nenad Stevandić danas nije mogao precizirati kako je izvodivo da zakon odmah stupi na snagu, imajući u vidu procedure koju bi trebalo da prođe u Vijeću naroda RS, te gotovo izvjesno ulaganje veta.

Bio je kratak da će se “sve saznati sutra”.

“Ostavićemo to za sutra, ne možemo sve danas”, istakao je.

Takođe, karakteristično je da poslanici vladajuće većine, iako se navode kao jedni od predlagača ove tačke, nisu imali priliku vidjeti predloženi zakon.

Izvor: Mondo - Brankica Spasenić

Poslanik Kluba poslanika SNSD-a Srđan Mazalica je istakao kako će ga svi dobiti u isto vrijeme u elektronskom obliku.

“Mislim da je on već na mejlu. Bitno je da ga svi poslanici dobiju istovremeno”, kazao je Mazalica nakon kolegijuma NSRS.

Mazalica je rekao da sutra očekuje jedinstvo na obe posebne sjednice NSRS, s obzirom na to da će nakon rasprave o Ustavnom sudu BiH, početi posebna sjednica o vetu koji je na Predsjedništvu BiH uložila Željka Cvijanović na Sporazum o slobodi kretanja sa ličnim kartama na zapadnom Balkanu.

“Mi smo u NSRS usvojili rezoluciju u vezi Kosova i Metohije i podržavamo narod tamo, a sporazum koji se odnosi na lične karte je isključivo u interesu samoproglašenog Kosova. Za njih je bolna tačka da putuju u BiH samo sa vizama, koje uzimaju u Skoplju. To ih izrazito žulja“,rekao je Mazalica.

Što se tiče Ustavnog suda BiH, naveo je da ne vidi da bi iko imao išta protiv prijedloga o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH

“Ustavni sud je sada donio odluku koja je top lista nadrealista u pravu. Nisu imali pravo to uraditi, a ovim se u perspektivi šititimo od loših odluka Ustavnog suda BiH, a pretpostavljamo da će ih biti”, rekao je Mazalica.

Šef Kluba poslanika PDP-a Igor Crnadak je rekao da može samo potvrditi da će poslanici PDP-a učestvovati, ali da nisu još vidjeli prijedlog zakona o nepoštovanju odluka Ustavnog suda BiH.

(Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE