• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Višković u NSRS govorio kako je četiri godine bio na crnoj listi OHR-a i poručio im: Ubili ste mi oca

Autor Brankica Spasenić

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković kazao je danas na posebnoj sjednici NSRS da postoji ustavni osnov za izmjene Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa RS, koji je po hitnom postupku danas na dnevnom redu NSRS.

 Višković u NSRS govorio kako je četiri godine bio na crnoj listi OHR-a i poručio im: Ubili ste mi oca Izvor: Brankica Spasenić, mondo.ba

Ocijenio je da predloženi zakon "ne remeti" evropske direktive i norme.

U skupštinsku proceduru uputili su ga poslanici u Narodnoj skupštini RS, a pokušava se zakonski regulisati da se u Službenom glasniku RS ne objavljuju odluke i drugi akti visokog predstavnika u BiH jer on, prema stavovima Republike Srpske, nema legalitet.

Višković je danas govorio o tome kako je dosta današnjih poslanika i drugih političkih funkcionera u RS bilo na "crnoj listi OHR-a", pa tako i on.

Višković je dodao da je na crnoj listi bio četiri godine, da za to vrijeme nije imao lične dokumente, a da ga niko nije pozvao da da izjavu ili slično.

Višković je istakao i da je zbog ovakve odluke izgubio člana porodice, te naveo kako mu je otac u to vrijeme operisao srce, a kada je saznao da je on na crnoj listi OHR-a, nakon nekoliko dana je preminuo.

"Ubili ste mi oca", rekao je Višković.

Zakon koji je danas pred poslanicima RS, kritikovao je šef Kluba poslanika "Za pravdu i red" Nebojša Vukanović.

"Svakih šest mjeseci idemo da kažemo 'ne' OHR-u, Šmitu... Dajte ljudi, ne mogu da vjerujem koliko zamajavate narod. Da imate časti i obraza podigli biste najveći spomenik svim visokim predstavnicima jer da nije bilo njih, ne bi ni vas bilo ni u tragovima. Na njihovim ste odlukama opstali ovih 18 predugih godina", rekao je Vukanović.

Upitao je i šta je sa odlukama o vraćanju nadležnosti koje je ranije usvojila NSRS, a posebno sa usvojenom odlukom o osnivanju agencija za lijekove RS.

Višković mu je odgovorio da je Ustavni sud BiH taj zakon stavio van snage i da je to razlog što agencija nije formirana.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE