• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasio se Stejt department: Dejtonski mirovni sporazum je pod prijetnjom

Autor Dragana Božić

Američki Stejt department se oglasio nakon što je Narodna skupština Republike Srpske usvojila Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH.

 Stejt department osudio zakon Narodne skupštine RS Izvor: Shutterstock

Iz Stejt departmenta su podsjetili da je Narodna skupština RS usvojila zakon čiji je cilj poništiti ovlasti Ustavnog suda u Republici Srpskoj.

"Ovim zakonom krši se Ustav Bosne i Hercegovine, te je u suprotnosti s Dejtonskim mirovnim sporazumom. Prkošenje Ustavnom sudu prijeti ne samo vladavini prava nego i stabilnosti, sigurnosti i prosperitetu Bosne i Hercegovine. U kombinaciji s antidejtonskom retorikom nekih čelnika Republike Srpske, zakon predstavlja opasnu eskalaciju secesionističkih prijetnji", poručili su iz Stejt departmenta, prenosi Klix.ba.

Dodali su da SAD i dalje podržavaju teritorijalni integritet i suverenitet BiH, te da će nastaviti smatrati odgovornim one koji su donijeli ovakvu odluku.

"Sjedinjene Američke Države snažno podržavaju teritorijalni integritet, suverenitet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine. Nastavit ćemo smatrati odgovornima za svoje postupke pojedince uključene u aktivnosti koje su u suprotnosti s Daytonskim mirovnim sporazumom", dodali su iz Stejt departmenta.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Jeste ali ga urusavanju institicije BIH a ne Republike Srpske. Ovo je kao sto vidimo napad na pravoslavni svijet. Gdje god da zivimo ne daju na mira i pokusavaju da nas jos vise istisnu. Prezivjeli smo Turke.,Austrougare.,i Svabe pa prezivicemo i taj zapad pogani

MONDO REPORTAŽE