• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bećirović u Londonu podržao smjenu Dodika: "Njegova politika izaziva destabilizaciju regiona"

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Bolje smijeniti Dodika, nego dozvoliti da njegova politika egzistencijalno ugrozi građane i narode Bosne i Hercegovine, kazao Bećirović

 Bećirović podržao smjenu Dodika Izvor: Anadolija

Bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je danas u razgovoru sa britanskim ministrom spoljnih poslova i razvoja Džejmsom Kleverlijem u Londonu rekao da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik treba da bude smijenjen prije no što izazove destabilizaciju BiH i regiona.

"Bećirović je ukazao na opasnost destabilizacije BiH i regiona zbog opasnog antidejtonskog djelovanja organa Republike Srpske. Naglasio je da se pokazala tačnim konstatacija da je politika RS primarno bezbjednosni problem, a ne politički, te poručio da predsjednika RS treba smeniti pre no što izazove destabilizaciju zemlje i regiona", saopštio je Bećirovićev kabinet.

Bećirović je, kako se navodi, naglasio da je "bolje smijeniti Dodika, nego dozvoliti da njegova politika egzistencijalno ugrozi građane i narode Bosne i Hercegovine".

Naglasio je da je "od izuzetne važnosti da svjetska velesila, poput Velike Britanije, čvrsto stoje uz BiH i njene građane".

Britanski ministar spoljnih poslova, navodi se u saopštenju, rekao je da je interes njegove zemlje očuvanje mira i poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Kleveli je istakao posvećenost Velike Britanije demokratskim snagama, navodeći da je budućnost BiH neupitna i da će njegova zemlja preduzeti dodatne korake u pravcu stabilizacije prilika u tom dijelu Evrope.

Sastanku je prisustvovao i specijalni izaslanik Velike Britanije za za Zapadni Balkan Stjuart Pič koji je istakao da je njegova država, kao garant Dejtonskog mirovnog sporazuma, saveznica BiH i najavio da će nastaviti pružati podršku očuvanju nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH.

Cvijanović: Nije ovo prvi put...

Ovim povodom se oglasila i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Izvor: Borislav Zdrinja/Srna

Ona je rekla kako Bećirović u Velikoj Britaniji traži podršku za smjenu predsjednika entiteta RS Milorada Dodika.

"Žali Bože potrošenog vremena i novca. Pređeš dvije hiljade kilometara da od zvaničnika druge države tražiš da podrže smjenu lidera kojeg je izabrao narod u Republici Srpskoj", rekla je Cvijanović.

Dodala je da Bećirović nije prvi bošnjački političar koji po svijetu “moljaka za Dodikovu smjenu”, ali je prvi koji ništa drugo ne zna da radi.

"Realnost je da BiH niko i ne doživljava kao iole ozbiljnu državu. Džaba im je svaljivati krivicu na druge kad su zajedno sa svojim mentorima sve učinili da ona ne uspije", mišljenja je Cvijanović.

(Beta/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bob Rock

Ovaj je gori od Bakira...

8. Xy

A kako ce smijeniti gradjane koji glasaju za Dodika? Ili ce izbori biti kao na sjeveru Kosova...

MONDO REPORTAŽE