• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ješićeva poručila da za Akvanu postoji rješenje: "Sve podsjeća na dječiju igru"

Autor Nikolina Damjanić

Dijana Ješić, odbornica u Skupštini grada Banjaluka rekla je danas da se odvija politička igra između skupštinske većine na čelu sa Ljubom Ninkovićem, predsjednikom Skupštine grada i gradonačelnika Draška Stanivukovića, te da rješenje za problem Akvane postoji.

 Dijana Ješić o Akvani Izvor: MONDO/Nikolina Damjanić

Ješićeva kaže da izgleda kao da ni jednim ni drugim nije u cilju da se ovaj gorući problem u Baanjaluci riješi.

"Svjedoci smo političkih igara unazad mjesec dana između skupštinske većine, odnosno predsjednika Skupštine grada i gradonačelnika vezano za slučaj Akvane. Postoji rješenje ukoliko neko hoće da riješi taj problem. Ono što mi nije jasno da ni jednim ni drugim ne odgovara da ovo javno preduzeće, koje pripada Gradu, u njihovom mandatu pripadne nekom privatniku zbog dugova".

Kaže da se konsultovala sa nekoliko pravnika koji su joj ukazali na nekoliko rješenja za problem poslovanja ovog preduzeća.

"Postoji nekoliko rješenja i sva su izvodiva bez obzira što je pokrenuta procedura izvršenja na nepokretnostima. Do prve licitacije treba 60-ak dana da se realizuje a Grad do tada može da podigne kredit i isplati novac dužnicima. Isto je moguće da Grad novac splati iz svojih sredstava, ukoliko ima uopšte u budžetu".

Izvor: MONDO/Nikolina Damjanić

Napominje da Akvana ima višestruki značaj kako za djecu, tako i sve ostale Banjalučane, te da će svakodnevno ukazivati na ovaj problem dok se ne riješi.

"Smiješna je priča oko gradonačelnika i predsjednika Skupštine grada oko pečata. Jedan tvrdi da do njega ne može doći, drugi da ga može uzeti u svako vrijeme. Sve podsjeća na dječiju igru - dam igračku, ne dam igračku  Ovo su ozbiljne stvari. Vršiču medijski pritisak dok se ovo ne riješi. Svaki dan nas košta, kamate idu. Proces će biti sve skupkji i skuplji. Meni je stalo da se pronađe riješenje. U mnogim gradovima bazeni posluju sa gubicima. Akvana nije napravljena da bi pravila dobitke. Akvana ima višestruki značaj, šteta bi bilo da se izgubi", poručila je Ješićeva.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE