• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanić predlaže Dodiku da uzvrati sankcije: Prestanite kupovati NJEMAČKE AUTOMOBILE

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Član Predsjedništva "Narodnog fronta" i bivši ministar zdravlja Republike Srpske Slobodan Stanić predložio je predsjedniku Republike Srpske da "uzvrati sankcije" Njemačkoj tako što će prestati kupovati službene automobile iz te evropske zemlje.

 Stanić predlaže Dodiku da uzvrati sankcije: Prestanite kupovati NJEMAČKE AUTOMOBILE Izvor: SDS

"Još u decembru 2021. godine tadašnji član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je, povodom poziva i prijetnji sankcijama i ukidanjem investicija iz Njemače, zbog namjere Republike Srpske da vrati nadležnosti, da ni Republika Srpska nije bez kontramjera", rekao je Stanić, navodi se u saopštenju Narodnog fronta.

Stanić je podsjetio na tadašnju izjavu Milorada Dodika koji je rekao:

"Možda će neki pokušati da ismiju ovo što ću reći, ali ni Srpska nije bez kontramjera. Ako Njemačka uvede sankcije, uzvratićemo. Nisam slijep da ne znam šta su Amerika i Njemačka. Ali moja poruka je – pretjerali ste. Sve ste učinili da zamrzimo BiH, a nikada je nismo ni voljeli", govorio je tada Dodik.

Povezano

Stanić ističe da se od tada pritisci pojačavaju, i dodaje da na tada najavljene mjere niko nije ni pokušao uzvratiti, pa je dao i prijedlog:

"Naime, mediji su prepuni naslova da se kupuje ogroman broj službenih automobila, kako za Kabinet predsjednika Republike, tako i za sadašnjeg člana Predsedništva BiH, za sve srpske kadrove u Savjetu ministara, brojnim agencijama i javnim preduzećima u Republici Srpskoj."

Stanić napominje da se iz onoga što je javnost mogla vidjeti kupuju isključivo njemački automobili ili iz njihovih grupacija ("Mercedes", "Audi"), te dodaje da na to idu milionska sredstva,

"Eto šanse da uzvratite Njemačkoj, prestanite kupovati njihove skupocjene automobile za vaša službena vozila, bile bi to makar simbolične kontramjere, a milionska sredstva bi ostala na raspolaganju, ako ništa drugo, onda za javne kuhinje. Pređite sa riječi na djela, da bi vam ljudi počeli vjerovati", zaključio je Stanić.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE