• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ambasada SAD-a o presudi "Kovačević": Odluke Evropskog suda moraće se sprovesti

Autor Dragana Božić

Iz Ambasade SAD-a u BiH komentarisali su presudu Evropskog suda za ljudska prava po tužbi savjetnika člana Predsjedništva BiH Željka Komšića Slavena Kovačevića.

 SAD o presudi Kovačević Izvor: Ambasada SAD u BiH

Kako su napisali na društvenoj mreži Twitter, Sjedinjene Države dosljedno podržavaju sprovođenje odluka Evropskog suda za ljudska prava (ECHR).

"Iako još nismo imali priliku detaljno pregledati ovu konkretnu presudu, ostajemo predani podršci lokalnim akterima dok rade na sprovođenju odluka Evropskog suda za ljudska prava", kažu iz Ambasade SAD-a u BiH.

Dodali su da su od 2006. podržali nekoliko nastojanja da se pregovara o setu amandmana na Dejtonski ustav, koji su, između ostalog, imali za cilj da se pozabave presudama Evropskog suda za ljudska prava.

"Nažalost, ovi napori su propali ili zato što su politički lideri odbili da pregovaraju u dobroj namjeri ili da uopšte učestvuju u pregovorima, jer nisu bili voljni izgraditi konsenzus i kompromis, ili zato što su svoje uske političke interese stavili ispred interesa naroda ove zemlje", naglasili su iz Ambasade SAD-a. 

Poručuju da, ako Bosna i Hercegovina želi budućnost unutar evroatlantskih institucija, presude Evropskog suda za ljudska prava moraće se sprovesti.

"Ali te se presude mogu sprovesti samo ako lokalni političari istupe i obave naporan posao pregovaranja, stvaranja konsenzusa i kompromisa", zaključuje se u reakciji Ambasade SAD-a u BiH.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dddff

Ovi Ameri prava noćna mora... Još malo....

MONDO REPORTAŽE