• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miličević: Pobrojaćemo sve zaključke koje je SNSD pogazio u zadnjih pet godina

Autor Dušan Volaš

Informacija o nerealizaciji zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske će sadržati pobrojane sve zaključke koje je vlast na čelu sa SNSD-u pogazila u poslednjih pet godina i ponudućemo svim poslanicima da potpišu taj dokument.

 Miličević: Pobrojaćemo sve zaključke koje je SNSD pogazio u zadnjih pet godina Izvor: SDS

Sa tim dokumentom, ako ne sazovu posebnu sjednicu Narodne skupštine na tu temu, izaći ćemo pred građane na Parlamentu na otvorenom na platou ispred Narodne skupštne Republike Srpske, istakao je Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke.

"Odlučili smo da pozovemo narodne poslanike da razgovaraju na temu pogaženih zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske. Pružili smo ruku i poslanicima vladajuće većine da razgovaramo o gaženju digniteta Narodne skupštine Republike Srpsle. Juče su došli samo poslanici svih opozicionih stranaka", kazao je lider SDS-a.

On je pojasnio da je juče odlučeno da se 7. septembra organizuje Parlament na otvorenom i da je upućen poziv građanima da nam se pridruže.

"Kad donesete zaključke na nekoj važnoj instituciji kao što je Narodna skupštine Republike Srpske, nemojte ih donositi ako niste u stanju da ih provedete. SNSD to nije u stanju, pa bi najmanje što mogu da urade bilo da ih povuku i priznaju da nisu mogli to da urade", naglasio je Miličević i dodao:

"S druge strane, preko naših predstavnika u zajedničkim institucijama Bosne i Hercegovine nastojaćemo da na dnevni red vratimo Zakon o Ustavnom sudu BiH koji je već delegat SDS-a u Domu naroda BiH Želimir Nešković predlagao u proceduru".

On je poručio da opozicija nastavlja borbu na oba fronta sa željom da potpuno razobliči lažnu politiku SNSD-a.

"Pakt Trojke, HDZ-a i SNSD-a funkcioniše tako da kad Trojka i HDZ predlažu zakon to prolazi a kad SNSD predlaže zakone onda to ne može. S druge strane, jako se dobro slažu kad dijele pozicije u institucijama vlasti", zaključio je Miličević.

Govoreći o protestima koje je SNSD organizovao juče Miličević je kazao da je on bio na tim linijama kad je to trebalo kao i njegovi moji saborci.

(SDS saopštenje)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Četo

Probosanac

MONDO REPORTAŽE