• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Satler stao u odbranu: Šmit ima puno pravo da slobodno putuje BiH

Autor Nikolina Damjanić

Šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH Johan Satler osudio je i odbacio posljednje izjave predsjednika RS Milorada Dodika kojima prijeti da će zabraniti ulazak Kristijanu Šmitu, kojeg Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika.

 Johanes Satler Izvor: Mondo - Slaven Petković

"Visoki predstavnik je imenovan zvaničnik međunarodne zajednice i ima puno pravo da slobodno putuje unutar BiH. Ove izjave ne samo da dalje potiču podjele u BiH, već predstavljaju zapaljivu retoriku koju u svakom slučaju osuđujemo", izjavio je danas Satler, prenosi Fena.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je prije dva dana rekao da Šmit od sljedeće sedmice neće moći ući u Republiku Srpsku te da će ga uhapsiti ukoliko kroči na teritoriju Srpske.

Dodikove prijetnje juče je osudila i američka ambasada u BiH, navodeći da su te izjave napad na Dejtonski mirovni sporazum, ustavni poredak BiH i državu BiH.

"Nepromišljene prijetnje i smiješne tvrdnje Dodika o statusu i ovlastima visokog predstavnika su neprihvatljive i predstavljaju još jedan korak niz opasan put koji je on izabrao – put izolacije", naveli su iz Ambasade SAD.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dusan

Gde to ima da neko nepoželjan udje u nečiju kuću o zavodi naređuje kako da se živo u njoj. Da li je to najviše domen zapadne demokratije? Nama ta demokratija nije potrebna.

RS

Ko mu brani da putuje po BIH. Njemu je samo zabranjeno da dolazi u RS jer mu je istekla turisticka viza jos odavno. RS nije citava BIH nego pola nje. Znaci u drugoj polovini neka radi i putuje kud god mu volja samo na nasoj granici mora se okrenuti nazad.

MONDO REPORTAŽE