• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štrajk za prava boraca: Poslanik NSRS obukao uniformu i krenuo na Kostreš (FOTO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Radislav Dončić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske izjavio je danas da odlazi na Kostreš u štrajk kako bi ukazao na loš položaj boračke populacije.

 Dončić krenuo na Kostreš Izvor: Narodni front

Dončić je pred polazak iznio sljedeće zahtjeve: Da se borački dodatak poveća na 7 KM za svaki mjesec učešća u ratu; Revizija boraca sa ciljem da se utvrdi konačno ko su pravi borci, a ko lažni; Rješavanje pitanje zaposlenja za djecu poginulih boraca.

Povezano

„Odlazim na Kostreš, gdje sam kao pripadnik VRS ratovao protiv zloglasne 103. HVO brigade, koju je odlikovao predsjednik Hrvatske Milanović u Derventi, a uz odobrenje ljudi iz režima, koji se od tad prave mrtvi na ovu temu“, rekao je Dončić pred sam polazak.

„Uniformu VRS obukao simbolično, jer Dodik, koji se busa u prsa junačka sigurno ovakvu nema, jer svi dobro znamo gdje je bio i šta je radio u ratu“, dodaje Dončić.

On je rekao da je njegov cilj da ukaže ovim štrajkom na katastrofalan položaj boračke populacije.

„Na Kostrešu ću u štrajk, a nakon toga dolazim u Banju Luku na veliki protest, gdje ću iznijeti ove zahtjeve“, zaključuje Radislav Dončić.

Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta, izjavila je da odlazi zajedno sa Dončićem na Kostreš kako bi ga ispratila u njegovim časnim namjerama u kojima se bori za bolji položaj boračke populacije i na ovaj način.

„Nakon štrajka na Kostrešu slijedi veliki protest na kojem ćemo i zvanično uputiti svoje zahtjeve“, izjavila je Trivićeva.

Ona je dodala da Dončićevo oblačenje uniforme danas samo simboličan čin, te da njime žele ukazati da se Republika Srpska, kao društvo, ni nakon 28 godina od rata nije odužila onima koji su je stvarali.

„U kontekstu današnjih političkih tema, ja ću isključivo uvijek govoriti o miru, razvoju, investicijama, poslovima, šansama, obrazovanju i budućnosti, ali o budućnosti možemo govoriti tek kada se adekvatno odužimo onima zbog kojih danas živimo svoju slobodu“, dodala je Trivićeva.

„Na proteste u Banjoj Luci pozivamo sve one kojima je nepravda davno prešla grlo, a koji žele normalan, miran i perspektivan život svoji na svome“, zaključuje Trivićeva.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Čisti populizam, 7 KM neće biti ni kada svi borci pomru

MONDO REPORTAŽE