• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik dao intervju za RTL: Govorio o suđenju, odnosu sa Milanovićem, sastanku sa Putinom...

Autor Dušan Volaš

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je, povodom procesa koji se u Sudu BiH vodi protiv njega za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita, da je to cirkus pravni, politički i ljudski, koji najviše ide na štetu BiH.

 Milorad Dodik intervjuu za RTL Izvor: Srna/Nenad Stupar

"Jer ako postoji zemlja koja trpi da joj dođe stranac i napiše neku normu, a da sud i tužilaštvo postupaju po njoj, kakva je to zemlja? Od svega u njoj je najbolje to što vlada mir, nema ekscesa. Sve drugo ništa ne funkcioniše", rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao da Srbi nisu slobodni u BiH.

"Zato ja pričam o BiH u kojoj nema smisla biti. Što se nas tiče, mi nismo slobodni u BiH, ona nije naša zemlja da u njoj možemo ostati. Prva prilika koja se pruži mi ćemo je iskoristiti", istakao je Dodik za RTL.

Dodik je naglasio da je juče u došao u Sud BiH da pokaže koliko je sve to apsurdno i da misli i da je to dokazao.

Govoreći o odnosu sa hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem, Dodik je rekao da ga cijeni kao važnog državnika koji dobro i uspješno vodi svoju zemlju i na pravi način brine o njenom suverenitetu.

"To je ono što i ja hoću da uradim ovdje", dodao je Dodik.

Na pitanje da li je sa Milanovićem nedavno na Hvaru razgovarao o presudi na zagrebačkom sudu o odšteti za ratne zločine, Dodik je rekao da ne zna o kojoj presudi je riječ, da nije upoznat o tom zahtjevu, dodajući da Hrvati i Srbi imaju mnogo tešku istoriju i da Srbi polažu pravo na mnoge odštetne zahtjeve.

"Mi moramo, ipak, da idemo dalje. Ja sam s njim razgovarao o nekim ekonomskim pitanjima, o EU. To je bio korektan razgovor", naveo je Dodik i dodao da se Milanović bori za Hrvatsku, kao što se i on bori za Republiku Srpsku.

Dodik je naveo da će početkom novembra putovati u Rusiju, gdje će o svemu razgovarati sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, koji je, kako je rekao, veliki državnik i čast je svakome da ima priliku da sjediti s njim.

Komentarišući izjavu ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza da Dodik planira bijeg iz BiH, predsjednik Srpske je rekao da će ostati da živi u Republici Srpskoj, u svom kraju gdje je i rođen, koji voli i gdje mu je porodica.

"Zašto ne bih ostao. Imam sedmoro unučadi. Volim svoj kraj", dodao je Dodik.

SRNA

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE