• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brojne teme na stolu: Dodik i Milanović se sastali na Hvaru

Autor Dragana Božić

Predsjednik Republike Srpske sastao se danas sa hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem.

 Milorad Dodik i Zoran Milanović Izvor: Srna

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik informisao je danas na Hvaru predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića o razgovorima i procesima kojima se pokušava riješiti institucionalna i politička kriza u BiH, pri čemu su se saglasili da je to neophodno za dobrobit sva tri naroda, kao i radi ubrzavanja evropskih integracija BiH.

"Republika Hrvatska podržava i pozdravlja sve dogovore legitimnih političkih predstavnika tri naroda u BiH koji obezbjeđuju njihovu ravnopravnost, stabilnost BiH i njen evropski put", saopšteno je iz Kabineta hrvatskog predsjednika.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović na današnjem sastanku na Hvaru potvrdio da Hrvatska podržava dogovor legitimnih političkih predstavnika tri konstitutivna naroda u BiH koji obezbjeđuje njihovu ravnopravnost u skladu sa Dejtonskim sporazumom.

"Legitimno predstavljanje u institucijama BiH je neophodno za njihovo nesmetano funkcionisanje, kao i za ubrzavanje evropskih integracija. Takođe smo razgovarali o komunikacijskim i ostalim pitanjima bitnim za Republiku Srpsku", napisao je Dodik na "Tviteru".

U saopštenju se navodi da su tokom radnog sastanka na Hvaru Dodik i Milanović razgovarali o aktuelnoj situaciji u BiH i odnosima sa Hrvatskom.

"U tom kontekstu, posebno su razgovarali o potrebi uspostavljanja funkcionalne i efikasne vlasti u BiH koja će obezbijediti ravnopravno učestvovanje legitimnih predstavnika sva tri konstitutivna naroda", ističe se u saopštenju. 

(Srna/Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Car

Ovaj Dodik je jednostavno car. Političar jedini u BX koji je prevazišao lokalni nivo.

Rašo

@Car ma svjetski baja može mu Milanović i neki orden dati nije problem

Zole

@Car je go

MONDO REPORTAŽE