• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Razgovarali o EU putu: Cvijanovićeva u Parizu sa Emanuelom Makronom

Autor Dragana Božić

Predsjednik Francuske Emanuel Makron dočekao je ispred Jelisejske palate srpskog člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović.

 Srn2023-11-9_1621314_0.jpg Izvor: Instagram/Željka Cvijanović

"Doček ispred Jelisejske palate, uoči bilateralnog sastanka sa francuskim predsjednikom", objavila je Cvijanovićeva na "Instagramu" uz fotografiju sa Makronom uoči sastanka sa članovima Predsjedništva BiH.

Cvijanovićeva se danas u Parizu sastala sa grupom poslanika u Narodnoj skupštini Francuske koje je predvodila predsjednik poslaničke grupe Nacionalnog okupljanja Marin le Pen.

Osim Le Penove, sastanku su prisustvovali poslanici, članovi Odbora za spoljne poslove u Narodnoj skupštini Francuske Marin Hamelet i Jael Menaš, kao i potpredsjednik Grupe prijateljstva Francuska-BiH Lora Lavalet.

Na sastancima je razgovarano o političkim i ekonomskim prilikama u BiH i regionu, trenutnoj situaciji i izazovima u EU, kao i perspektivi procesa evropskih integracija Zapadnog Balkana.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović razgovarala je danas u Parizu i sa francuskim senatorima Valeri Boaje, Olivijeom Kadikom i Kristijanom Kambonom.

Cvijanovićeva će tokom radne posjete Francuskoj prisustvovati Forumu mira u Parizu i imati niz bilateralnih sastanaka.

Cvijanovićeva je radnu posjetu Francuskoj započela sinoć susretom i razgovorom sa Njegovim preosveštenstvom vladikom zapadnoevropskim Justinom i predstavnicima srpske dijaspore.

Planom posjete predviđeno je da Cvijanović, povodom Dana primirja u Prvom svjetskom ratu, položi vijenac na Spomenik kralju Petru Prvom i Aleksandru Prvom Karađorđeviću u Parizu.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE