• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragan Bogdanić i Đorđe Gajić isključeni iz teslićkog SNSD-a

Autor Dragana Božić

Opštinski odbor SNSD Teslić isključio je na današnjoj sjednici iz ove stranke Dragana Bogdanića i Đorđa Gajića, a na prijedlog Izvršnog komiteta.

 Dragan Bogdanić i Đorđe Gajić isključeni iz teslićkog SNSD-a Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

Kako su objavili na svojoj Facebook stranici Opštinski odbor SNSD, na čelu sa predsjednikom Radislavom Đurićem dao je punu podršku institucijama Republike Srpske, predsjedniku Miloradu Dodiku i Milošu Lukiću zbog montiranog političkog procesa koji se vodi protiv njih.

"Svi smo mi vrlo dobro upoznati sa procesom koji se vodi protiv predsjednika Milorada Dodika i Miloša Lukića pred Sudom BiH, a koji se terete za krivično djelo neizvršavanja odluka Kristijana Šmita. Mišljenja sam da se radi o jednom montiranom političkom procesu koji je usmjeren na urušavanje institucija Republike Srpske i našeg predsjednika. Mi kao Opštinski odbor SNSD Teslić dajemo jasnu i nedvosmislenu podršku našem predsjedniku u radu i očuvanju institucija Republike Srpske i srpskog naroda", rekao je večeras predsjednik OO SNSD Teslić Radislav Đurić nakon održane sjednice Opštinskog odbora.

Đurić je naglasio da se u pravnom zakonodavstvu bilo koje zemlje u svijetu ovo ne bi moglo desiti.

"Mi vrlo dobro znamo da je Ukaz o proglašenju Zakona koji je Dodik potpisao prošao proceduru Narodne skupštine Republike Srpske i da ni bošnjački klub u Vijeću naroda Republike Srpske nije potegao vitalni nacionalni interes po tom pitanju. Ovdje imamo proces koji kontrolišu određeni centri moći i nije nikakva tajna da iza svega stoje SAD, Kristijan Šmit i Sud BiH. Na svima nama je težak zadatak, a to je da se pravnim sredstvima branimo protiv nepravde", rekao je predsjednik Đurić.

Na večerašnjoj sjednici OO SNSD Teslić usvojio je i Odluku Izvršnog komiteta o isključenju od 12. oktobra. Ovom Odlukom Dragan Bogdanić i Đorđe Gajić isključeni su iz SNSD-a.

Bogdanić je bio visoki funkcioner SNSD-a, koji je u prethodnom periodu obavljao funkciju ministra zdravlja i bio poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

СА

Знате ви какав се процес води, а полуписмени сељак све коме је битно да добије неку платицу и камион шљунка кад се насипа пут кроз село, то је просјечан локални политичар у овом ентитету, дакле миш

MONDO REPORTAŽE