• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnadak objavio pet stvari za koje tvrdi da su ih dogovorili Dodik i Šmit

Autor Nikolina Damjanić

Igor Crnadak, poslanik PDP-a u NSRS, tvrdi da su predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik i visoki predstavnik u BiH, Kristijan Šmit, kojeg ne priznaju vlasti RS, imali sastanak na kojem su dogovorili pet stvari.

 viber_image_2022-12-21_12-16-22-247.jpg Izvor: Mondo/Slaven Petković

"Informacije poput ove, koju sam nedavno dobio, inače ne puštam u javnost. Međutim, za razliku od brojnih drugih, ova informacija nije paušalna, sastoji se od konkretnih stvari, provjerljivih u veoma kratkom roku", rekao je Crnadak.

Poručuje da je zato odlučio da javno objavi glavne elemente dogovora Dodik - Šmit te je pobrojao pet tačaka.

1. Dodik i SNSD će postepeno ublažiti retoriku i započeti "otopljavanje" atmosfere u Republici Srpskoj prema Šmitu. U tom cilju Šmit će gostovati na RTRS-u, što je već realizovano.

2. Funkcioneri SNSD-a će serijom izjava stvarati ambijent da je Šmit realnost koja se mora uvažiti, što je već započelo izjavom Srđana Mazalice da "ne priznajemo Šmita, ali se ne možemo boriti protiv nečega što je faktičko stanje". Na taj način funkcioneri SNSD će kontinuirano, iz dana u dan, privikavati javnost u Republici Srpskoj na "novu realnost", kako iznenadno priznavanje i prihvatanje Šmita ne bi izazvalo šok i uznemirenost u Republici Srpskoj.

3. Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske, koji je Vlada Republike Srpske povukla sa dnevnog reda pretposljednje sjednice Narodne skupštine, neće biti vraćen u proceduru i neće biti usvojen.

4. Dodik je dobio obećanje da neće biti presuđen u procesu koji se vodi protiv njega, odnosno da mu neće biti izrečena mjera zabrane političkog djelovanja.

5. Dogovoreno je da neće biti tehničkih izmjena izbornih pravila do kraja godine, odnosno uvođenja skenera i drugih predloženih mjera za obezbjeđivanje poštenih izbora, čime će se SNSD omogućiti da i dalje manipuliše izbornom voljom građana.

(Klix/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Sr

RS

Koliko jadnu opoziju imamo pa to svijet nije vidio. Znaci kad bi se rangirali na listi najgorih prvo mjesto uzima Srbija drugo Republika Srpska.

MONDO REPORTAŽE