• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijetinović: Američke sankcije me ne zanimaju

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik Udruženja "Srpsko-rusko prijateljstvo" i odbornik SNSD-a u Skupštini opštini Lopare Savo Cvijetinović rekao je da ga ne zanimaju sankcije koje su mu danas uvele SAD, te da mu nije poznato na šta se odnose, ali da pretpostavlja da imaju političku pozadinu.

 Savo Cvijetinović o sankcija SAD Izvor: Facebook/Savo Cvijetinović

Komentarišući obrazloženje američkog Ministarstva finansija da su mu sankcije uvedene jer je predstavnik kompanije "BN inženjering", koja je omogućila slanje helikopterskih motora proizvedenih u Ukrajini u Rusiju, Cvijetinović je rekao da nije tajna da je ova kompanija u skladu sa domaćim propisima trgovala sa Ukrajinom, Rusijom i još nekim državama.

"Sve su službe kroz to prošle i dobijena je saglasnost Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara. Nismo radili nikakve motore za helikoptere. U ugovorima i sa jednima i drugima navedeno je da je riječ o rezervnim dijelovima motora civilne avijacije", rekao je Cvijetinović.

On je naveo da nije član Izvršnog odbora SNSD-a kao što je to navedeno u saopštenju američkog Ministarstva finansija.

"Nisam član ni Glavnog odbora SNSD-a, već sam član SNSD-a i odbornik u Skupštini opštine Lopare", rekao je Cvijetinović.

On je dodao da je predsjednik Udruženja "Srpsko-rusko prijateljstvo" i da pretpostavlja da je možda i to smetalo Amerikancima".

Cvijetinović je bivši predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske.

Osim Cvijetinovića, Ministarstvo finansija SAD uvelo je sankcije ministru industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petru Đokiću i šefu Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Dušku Peroviću.

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE