• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nobilo: Jedini način za pravično suđenje je da se "maknemo iz Sarajeva"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Advokat Anto Nobilo, član tima odbrane predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, odbacio je insinuacije da odbrana odugovlači s procesom, a govorio je o razlozima zašto odbrana traži da se suđenje premjesti u Banjaluku.

 anto.jpg Izvor: Screenshot

"Pravo na pošteno suđenje i nezavisan sud je temelj svake pravno uređene države države i demokratije. Svaki građanin ima pravo na pošteno suđenje, pa tako i građanin Milorad Dodik", rekao je Nobilo.

On je dodao da pravo na pošteno suđenje podrazumijeva da se ne prejudicira krivica optuženih, a da su Kristijan Šmit i ambasadori upravo to radili svojim izjavama u medijima.

"Ovdje smo izvukli kao primjere nastupe u medijima Kristijana Šmita i nekoliko ambasadora i ministara koji su prejudicirali krivicu Dodika", rekao je Nobilo.

"To je nedopustiv pritisak na sud. Napravljena je nepovratna šteta na ovaj postupak i prije nego što je počeo. Prema našoj procjeni, jedini je način da se održi pošteno suđenje da se maknemo iz Sarajeva", kazao je Nobilo.

Odbrana predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika uputila je 4. decembra Sudu BiH prijedlog za prenošenje vođenja postupka (delegaciju nadležnosti) sa Suda BiH nadležnom sudu u Banjaluci, navodeći niz razloga za taj potez.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE