• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šulić: Nova fiskalizacija i informacioni sistem spriječiće malverzacije u ugostiteljstvu

Autor Nikolina Damjanić

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je da će novom fiskalizacijom i uvođenjem centralnog informacionog sistema u ugostiteljstvu u Srpskoj biti onemogućene malverzacije.

 Denis Šulić Izvor: Mondo - Slaven Petković

"Kada počne primjena nove fiskalizacije, račun koji se otkuca na kasi biće odmah evidentiran u Poreskoj upravi, za razliku od dosadašnjeg načina kada su se na kraju dana ovoj upravi slali izvještaji i bilo je dosta prostora za manipulacije", rekao je Šulić novinarima u Banjaluci.

Šulić je naglasio da bi nakon usvajanja zakona, testna faza trebala da počne u februaru, a u maju će nova fiskalizacija imati puni kapacitet.

On je naveo da će Vlada Srpske obezbijediti sve fiskalne kase u Republici Srpskoj koje će imati bar-kod, čime će biti onemogućena kupovina druge kase i izdavanje računa koji se nigdje ne evidentiraju.

Kada je riječ o zakonu o ugostiteljstvu, Šulić je rekao da će uvođenjem centralnog informacionog sistema biti olakšan rad hotelijerima i neće biti potrebne knjige u kojima će olovkom evidentirati svakog gosta, već će to ubuduće moći da učine sa dva "klika".

"Na taj način ćemo u svakom trenutku imati podatak koliko je gostiju u Srpskoj, ali i određenom hotelu u bilo kojem gradu ili opštini", istakao je Šulić.

On je naglasio da će stanovi na dan, apartmani i kuće za odmor, gdje je registrovana velika "siva zona", morati da budu dio centralnog informacionog sistema, čime će biti zaštićeni hotelijeri i drugi koji rade legalno, a ujedno će biti povećani i prihodi u budžetu.

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE